FEB

La FEB aprova el nou disseny de les competicions 2020/21

Bàsquet. La LEB Or dividida en dos grups, la lliga femenina 2 en tres i quatre equips en la supercopa femenina o un play-off amb menys partits, les novetats

La Comissió Gestora de la FEB ha aprovat el full de ruta de les seves competicions, marcades per l’augment dels equips participants degut a la manca de descensos aquest darrer curs degut a la COVID-19.

Dos grups en la LEB Or, que tindrà 19 equips (10 i 9) amb un format similar al de la LEB Plata –es manté– és la novetat més destacada. La lliga femenina 2, amb 36 equips, es dividirà en tres grups mentre la màxima categoria, amb 16, inclou matisos com una supercopa amb semifinals i final –Avenida, Spar Girona, Gernika i València– o un play-off pel títol amb quarts i semifinals a anada i tornada –fins ara eren al millor de tres.

Salt inicial

El primer títol en joc serà la Supercopa femenina, el 12 i 13 de setembre. La lliga comença el cap de setmana següent i, acabada la primera volta (19 desembre), els 8 millors jugaran la copa el primer cap de setmana de març. La lliga regular s’acaba el 3 d’abril –els dos últims baixen– i les primeres eliminatòries es juguen les dues setmanes següent. La final, al millor de tres, del 21 al 28 d’abril.

Lleida i Girona

El Força Lleida i el Bàsquet Girona començaran la lliga el 16 d’octubre i, acabada la primera fase de grups, els cinc millors de cadascun es jugaran l’ascens i els altres nou la permanència en una segona fase de grups com la LEB Plata els darrers anys. Baixaran els quatre pitjors mentre l millor del grup d’ascens tindrà una plaça ACB i, l’altra, sortirà d’una final a quatre (12 i 13 de juny).

Patrocini
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)