FEB

Tots els abonats de l’Uni podran entrar a Fontajau

Bàsquet. La secretaria general de l’Esport, el Procicat i l’Ajuntament donen per bo el protocol que va preparar el club, ja que no s’arribarà al 50% de l’aforament, dos mil seguidors

L’anunci del Departament de Salut d’un enduriment de les restriccions a Girona aquesta setmana no impedirà que el primer partit de la Lliga Femenina, diumenge, entre l’Uni i el Movistar Estudiantes (21.00 h), es pugui jugar amb la presència d’uns dos mil abonats com a màxim a les grades de Fontajau. La recomanació del CSD, que també havia fet seva la secretaria general de l’Esport, de limitar els aforaments en competicions estatals a 500 espectadors no es tindrà en compte, ja que tant la secretaria general de l’Esport –amb l’aval del Procicat– com l’Ajuntament donen per bo el protocol que el club i les institucions van preparar abans de temporada per controlar l’aforament en plena pandèmia.

Entre les mesures anunciades dimecres per reduir el risc de contagi a Girona i Salt es precisava que l’aforament en recintes esportius es limitaria a un 50%, sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat. El delegat territorial d’Esports, Pep Pujols, reconeix, malgrat altres recomanacions d’àmbit estatal, que no té cap sentit modificar un protocol que va ser presentat conjuntament pel club i les institucions, ja que “en cap cas s’arribarà al 50% de l’aforament, que és el límit de les noves mesures”. En aquest sentit, Pujols precisa que, en el cas dels esdeveniments esportius, el Procicat consulta i s’avé a acceptar les recomanacions del Consell Català de l’Esport.

Tot i que a la trobada entre els representants del club i Pujols no hi va assistir cap representant de l’Ajuntament, el regidor d’Esports, Àdam Bertran, admet que l’Ajuntament no posarà cap impediment perquè es jugui el partit si es compleixen els protocols del Procicat. Així ho deixa per escrit el mateix Ajuntament en les últimes mesures de restricció per frenar el risc de contagi a la ciutat, cada vegada més alt: “Respecte a l’àmbit esportiu, es permetrà la celebració de partits professionals amb assistència de públic, sempre que es respectin les directrius del Procicat.”

Sense entrades

Una de les mesures que estableix el pla del club per als partits de Fontajau és que no es podran vendre entrades al públic en general i que els abonats hauran d’entrar i sortir de manera esglaonada per les diferents entrades i sortides que hi ha al pavelló. Els seguidors hauran de rentar-se les mans, portar mascareta i no es podran moure del seu seient assignat. Els abonament s’han anat venent sobretot de dos en dos o de quatre en quatre per anar deixant els marges de separació previstos en els plans de desconfinament.

Partit únic

El duel d’aquest diumenge, televisat per Teledeporte, serà el primer esdeveniment esportiu en un recinte tancat que reuneix a Catalunya com a mínim més d’un miler de persones des de fa mig any. L’ACB manté els partits a porta tancada i en lliga d’handbol el Granollers no ha superat els 400 seguidors en l’inici del curs.

MAJOR RISC

L’enduriment de les mesures no preveu que el partit es jugui a porta tancada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)