FEB

La Lliga Femenina 2020/21, la del creixement i la seguretat

Bàsquet. La competició, que comença aquest cap de setmana, s’ha presentat en un acte virtual

La Lliga Femenina Endesa s’ha presentat aquest matí en un acte virtual conduit per Marta Fernández. La competició, amb setze equips per la manca de descensos la temporada anterior, té en el retorn a la lliga de jugadores com Cristina Ouviña (València), Anna Cruz (Araski), Laura Nicholls (Casademont Saragossa) o Chelsea Gray (Spar Girona) un dels seus punts forts.

La competició comença aquest cap de setmana amb l’Spar Girona tancant la jornada diumenge (21 h) a Fontajau contra el Movistar Estudiantes, un dels dos equips que torna a la competició –l’altre és el Gran Canària. El Cadí debuta a casa amb el Casademont Saragossa que estrena projecte per al bàsquet femení, dissabte al vespre (20 h).

Els primers partits són divendres: Promete - Zamarat i Extremadura - Araski, els dos a les 20:45. La seguretat i la prudència, i els protocols per garantir-los, seran la prioritat segons els responsables de la competició que intervenien en l’acte.

Les protagonistes

“Ens falten dues jugadores però és molt positiu que les joves que estaven a l’equip la temporada passada hagin fet un pas endavant” diu Sílvia Domínguez, la capitana de l’Avenida i la primera jugadora en intervenir.

Rosó Buch, fitxatge del Gernika que tant bona impressió va causar en la supercopa, ha destacat que el club basc aconseguís classificar-se per a la seva primera final, diumenge. L’escorta apunta les ganes que té l’afició de tornar a veure bàsquet.

Cristina Ouviña ha destacat el nivell de la lliga amb el retorn de jugadores de referència a l’Eurolliga com ella i la millora de jugadores joves a la competició els darrers anys. “Hem de tenir els peus a terra, som un equip nou que ens coneixem de la selecció i hem de connectar les peces per jugar com un equip, al setembre és complicat” exposa la base aragonesa.

Parla Palau

“Hem fet un equip amb jugadores intel·ligents i versàtils però anem curtes ara. Esperem la Chelsea Gray i estem contentes d’haver jugat un bon partit contra Salamanca” és el testimoni de Laia Palau, la capitana de l’Spar Girona que posa en valor el creixement de la lliga que farà que tots els partits tinguin el seu interès.

La barcelonina, qüestionada per la seva presència en el que seran els seus quarts Jocs, ha recordat que encara no es coneix ni el format de l’Eurolliga i que la prioritat és la seguretat. “Si acabem vives i juguem l’Europeu i els Jocs m’agradaria ser-hi i gaudir-los” apunta Palau.

La base de l’Uni adverteix que la situació sanitària actual no serà transitòria i que l’esport femení sol ser un dels primers en veure’s afectat per situacions globals com aquesta però que els clubs tenen els pressupostos tancats i que els projectes que s’han fet tenen prou solidesa.

LES PROTAGONISTES

Hem fet un equip amb jugadores intel·ligents i versàtils però anem curtes ara. Esperem la Chelsea Gray
Laia Palau
Ens falten dues jugadores però és molt positiu que les joves que estaven a l’equip l’any passat hagin fet un pas endavant
Sílvia Domínguez
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)