FEB

El (primer) show de Chelsea

Lliga Femenina. Cinquena victòria en cinc jornades per a l’Spar Girona, en un partit fred i sense encert, que el fitxatge estrella de l’estiu desequilibra amb 11 dels seus 15 punts en el darrer quart

spar girona 68 casademont 60

SPAR GIRONA:Elonu (10), Palau (9), Vasic (8), Reisingerová (20), Ferrari –cinc–; Eldebrink (1), Araújo (5), Labuckiene i Gray (15). 25/46 de 2, 2/13 triples (Palau i Vasic), 12/20 tirs lliures, 29 rebots (8 Araújo), 8 assistències (4 Palau) i 62 de valoració (14 Reisingerová i Gray).CASADEMONT SARAGOSSA:Gorecki (7), Nicholls (4), Wurtz (10), Gatling (22), Vanloo (9) –cinc–; Ayuso (4), Handy (2) i Sangare (2). 21/42 de 2, 2/19 triples (Wurtz i Vanloo), 12/16 tirs lliures. 39 rebots (9 Gorecki), 5 assistències (3 Vanloo) i 54 de valoració (22 Gatling)..PARCIALS:15-18, 15-13 (29-31), 18-18 (47-49) i 21-11 (68-60).

La segona temporada de Chelsea Gray en l’Uni, cinc anys després del seu efímer impacte, comença amb la californiana responent a les expectatives: 15 punts en 23 minuts, 11 en el darrer quart –més de la meitat de les gironines (21)–, en uns darrers 4:15 en què Èric Surís la va fer coincidir amb Laia Palau (6 dels seus 9 punts al final).

L’arbre, l’actuació individual de Chelsea, és una passada. Però no impedia als més de mil espectadors a Fontajau, gèlid en temperatura, veure el bosc. L’equip, amb un talent il·limitat, flaqueja en el rebot i quan el canell no està fi –0/4 triples a la segona meitat, amb les exteriors renunciant a tirs alliberats– sobreviu per les individualitats. És el cas de Gray al final, però també de Vasic en el segon quart –7 dels seus 8 punts, tots seguits– o de Reisingerová, un altre cop la màxima anotadora, ara amb 20 i que en sumava 10 en el tercer quart, també seguits.

La inferioritat manifesta en la zona (4-13 rebots en el primer quart i 15-21 en el descans) coincideix amb dues jornades contra rivals de molt pes, ahir, Gatling (1,96 m) i la setmana abans, James (1,95 m). 35-23 a Las Palmas i 29-29 ahir, contra dos equips del fons de la classificació malgrat que el Casademont hagi d’estar en la copa –un triomf entre els dos. I aquí l’avís: dissabte que ve és el València el que ve a Fontajau (19 h), un dels tres equips que encara no ha perdut, juntament amb l’Uni i l’Avenida.

Els mínims

Si l’Spar hagués jugat a fora s’hauria queixat, i amb raó, del fred que feia al pavelló. Palau donava el primer avantatge local amb un dels dos triples de l’Uni (5-3). El segon, de Vasic arribant en bot i clavant-la (23-18) sense sistema, per definir en una jugada el joc de l’Spar en la primera meitat mentre Reisingerová i Gatling s’anul·laven mútuament (6-5 al primer quart i 8-10 al descans).

Ovacionada en la presentació mateix, Gray deixava la pista a 3:26 pel descans després que dues assistències sense mirar seguides no comptessin: -1 de valoració en 9 minuts i 1/4 tirs de camp (17-18), però intangibles com la defensa per fer fallar el contraatac a Sangare en la següent acció.

La ratxa de Vasic completava un 10-0 entre el final del primer quart i l’inici del segon, des de sota, perquè el Casademont no anotava fins a 5:20 per a la mitja part (Gatling 25-20). I per a l’Uni només la sèrbia i la californiana ho feien en joc (29-31).

Els focus

Julia Reisingerová centrava l’atenció en l’inici del tercer quart: dues cistelles assistida per Vasic i Palau (33-31), al terra en la primera de Gatling després d’un 0-7 visitant (33-38 temps mort de Surís), fent la tercera, forçant la segona a la center rival (37-39 amb l’addicional) i empatant assistida per Elonu que, després, enllaçaria dues cistelles (43-41). Fins i tot quan seia, Julia era protagonista: Gatling encadenava 6 punts (4/4 tirs lliures) abans de respirar fins al final del tercer quart (47-49 Araújo).

Corregit el rebot (23-28 al final del tercer quart) i a manca de triples, Fontajau celebrava uns tres segons de Gatling i Gray feia aixecar el públic amb el 53-54 després de rebre falta a 5:47, quan Palau entrava per Eldebrink.

Reisingerová posava l’Spar per davant a 4:15 (57-56). Però Nichols li forçava la quarta en atac a 3:36, amb el passaport. Dues accions seguides de Palau, una gairebé entrebancant-se amb la pilota (61-56), donaven aire a l’Uni abans que fos Gray la que enllaçava dues jugades, la segona amb addicional fallat, per sentenciar a 1:11 (65-58).

La Chelsea és molt talentosa i súper competitiva, està bé i per això ha vingut: per sumar i ajudar-nos a guanyar partits
No hem estat prou intenses en defensa i ha de ser constant i progressiu. El primer quart n’és una mostra: hem de sortir a mossegar
Si al darrere no tens la intensitat i al davant et deixen llançaments i no tens encert és lògic que es compliqui
Èric Surís
3
equips
no han perdut encara: l’Uni, l’Avenida i el València, proper rival a Fontajau dissabte (19 h).