FEB

SÍLVIA DOMÍNGUEZ

BASE DEL PERFUMERÍAS AVENIDA SALAMANCA

“Palau i Gray són un luxe”

Sílvia Domínguez afronta amb Cazorla un duel espectacular contra les bases gironines

“Són d’una altra dimensió i són les grans favorites en l’Eurolliga”, diu la base

Sílvia Domínguez (Montgat, 31-01-1987) s’enfronta amb la bèstia negra dels últims temps, l’Uni Girona, amb l’objectiu de mantenir la imbatibilitat en la Lliga Femenina i en l’Eurolliga.

Palau i Gray. És la millor parella de bases de la lliga?
Són un luxe, un tàndem impressionant, perquè la Laia fa mil anys que juga a primer nivell i la Chelsea no necessita targeta de presentació perquè és campiona WNBA. Però Maite Cazorla ha crescut molt i, tot i que té menys experiència, ens complementem.
4,1 punts, 3,9 assistències i 5 de valoració de mitjana. Satisfeta amb els seus números?
No prou. He notat els mesos d’inactivitat. Quan vam tornar a entrenar-nos, hi havia tècnic nou, sistemes nous i cares noves. Em vaig centrar, com a capitana i base, a fer que l’equip rutllés i em vaig descuidar una mica de mi mateixa. Però anar a la selecció espanyola em va alliberar mentalment i vaig recuperar sensacions, i en la bombolla de l’Eurolliga ja em vaig sentir com abans.
Es van ajuntar dinou jugadores de diverses generacions. Les que pugen apunten maneres?
Òbviament, les joves tenen molta qualitat, però el més important no és tenir qualitat, que també, sinó saber competir en moments de màxima pressió, quan no es pot fallar. La selecció de la qual he tingut la sort de formar part ha estat un equip compromès, amb fam i ambició, i això no és tan fàcil de trobar.
Supercopa guanyada, 14-0 en la Lliga Femenina i invictes en l’Eurolliga. El Perfumerías està a un nivell impressionant.
Podem jugar millor. Els resultats no ens poden fer perdre de vista el creixement com a equip. Estem lluny del que podem arribar a fer i crec que hem d’estar preparades per als partits que marquen la temporada.
En les bombolles de l’Eurolliga es va veure un Iekaterinburg que fa por.
Són superfavorites. Tenen una plantilla espectacular, i els faltaven un parell de jugadores que no sé si podran jugar. Estan en una altra dimensió. La meva motivació, tot i que no és una exigència del club, seria arribar a la final a quatre amb el Perfumerías. M’agradaria molt.
Les gironines també arriben al partit amb confiança. La va sorprendre la destitució de Surís?
Es fa molt difícil jutjar una situació que desconec, perquè no he estat a dins; per moltes coses que es diguin, només saben la realitat els que han estat a dins. L’arribada de Julbe crec que els ha servit per veure més rotacions, més minuts per als joves, i això els dona més profunditat de banqueta. No conec el seu estil de joc, però sí que és un entrenador amb moltíssima experiència, i això els pot anar bé.
Sembla que tot estigués preparat per jugar el partidàs contra l’Uni i que llavors deixessin entrar públic de nou...
Ha estat molt estrany jugar aquests mesos sense la nostra afició. Els seguidors saben l’escalf que donen i la pressió que exerceixen, i havíem perdut fins ara un dels nostres punts forts, que era el factor camp. Sé que avui n’hi podran entrar uns 600, però segur que ho notarem i serà un primer pas.
Ja s’ha descomptat en el còmput de les PCR que li han fet?
Uf... Quan veus que apareix el metge, dius: “Ja hi tornem a ser.” Però tancarem la primera volta sense partits ajornats i havent fet una bona feina global.
Com a vicepresidenta de l’Associació de Jugadores, va fer força en aquest sentit?
A l’estiu vam fer molta pinya per tenir un bon protocol i ho vam aconseguir. I n’estem orgulloses, perquè va ser un triomf d’equip.
Com estan les seves amigues Marta Xargay i Anna Cruz?
Són qüestions personals, igual que el tema d’Èric Surís. Valorar-ho sense tenir-ne prou coneixement seria arriscat, però crec que la gent ha de ser feliç i, si no se sent així, em sembla bé que vulgui canviar coses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)