Lliga femenina 2

Un èxit, per les circumstàncies

Lliga Femenina 2. El GEiEG Uni afronta els darrers partits de lliga salvat per segon any seguit i amb l’objectiu de superar els 9 triomfs

“Júlia Soler puja al primer equip, Laura Méndez marxa a Bembibre, l’Aina Martín se’n va a un equip de lliga 2 [Barakaldo] i dues o tres marxen. Pintava difícil i al principi se’ns lesionen Núria Bagaria i Mireia Daura, dues jugadores importants. La Iho López tampoc estava del tot bé.” Són les circumstàncies que condicionaven el GEiEG Uni, segons exposa el seu tècnic, Joan Pau Torralba, en la segona temporada de l’equip grupista a la Lliga Femenina 2 i que fan que l’entrenador qualifiqui d’èxit la permanència matemàtica a manca de tres jornades, amb tres victòries seguides i un balanç de 8-15. “L’any passat es va acabar la lliga amb 22 jornades i teníem 9 victòries i aquest any en tenim 8, mirarem de superar-ho, és una motivació més”, afirma l’entrenador sobre l’objectiu que es marquen fins al final de curs comparat amb el passat, quan encadenaven quatre derrotes seguides just al moment que la pandèmia ho va aturar tot. “Eren molts handicaps i al setembre pensàvem que vejam com ho podríem salvar, que era l’objectiu i sabíem que seria difícil. Però quan van començar a passar tot això... És un èxit, sobretot per les circumstàncies”, explica Torralba.

Vinculades

El GEiEG Uni compleix el segon dels tres anys que va signar amb l’Uni Girona per ser-ne el vinculat. Aquest curs, però, només Camila Martínez el dia que Clàudia del Moral encara no tenia fitxa i Núria Bagaria abans de lesionar-se han aparegut a l’Spar Girona. “Hi ha jugadores que hi han anat, per completar algun entrenament. La relació és bona i si hi ha jugadores, tot i que el salt és gran, que puguin ajudar a entrenar o veurem si en algun moment en els partits n’estarem encantats.” És el punt de vista de l’entrenador grupista sobre la vinculació.

Laia Moya s’ha entrenat habitualment amb el primer equip, com Iho López, que per edat no pot estar vinculada i si juga amb l’Spar ja no pot tornar al GEiEG.La pivot blanenca està cedida per l’Uni i Torralba en valora l’evolució: “Trobar una jugadora interior, d’aquí i amb aquest potencial, és molt difícil. Venia d’estar dos anys sense jugar per tot el que va implicar l’accident. I tenia problemes per aguantar el ritme de pista i d’entrenaments fins que per Nadal ho va poder solucionar.” “Cada cop està millor, té molta projecció i dependrà de la seva voluntat. Si està al cent per cent la Lliga 2 no és la seva categoria. L’objectiu que tenia era agafar rodatge i tornar a jugar a bàsquet, i l’ha aconseguit”, diu sobre les possibilitats de la que va ser una promeses del bàsquet europeu. “Està fent un molt bon tram final”, hi afegeix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)