Eurocopa

Partidàs sense premi final

Bàsquet. Eurocopa. El Joventut s’exhibeix a Bolonya, on domina molts minuts però en el darrer quart paga pèrdues clau i apareix el talent italià liderat per Belinelli (22 punts) i Teodosic

Virtus Bolonya 80 Joventut 75

VIRTUS BOLONYA:Markovic (1), Teodosic (11), Tessitori, Ricci (7), Weems –cinc inicial–, Abass (7), Pajola (6), Alibegovic (2), Adams (3), Belinelli (24), Hunter (9) i Gamble (10). 14/30 de 2. 7/24 triples (3 Belinelli, 1 Abass, 1 Ricci, 1 Hunter i 1 Teodosic). 31/39 lliures. 28 rebots (5 Teodosic). 20 assistències (10 Teodosic) i 98 de valoració (27 Belinelli).JOVENTUT:Bassas (14), Ventura López-Arostegui (20), Brodziansky (5), Tomic (10) –cinc inicial–, Dimitrijevic (6), Dawson (2), Ribas (4), Morgan (4), Birgander (6) i Parra (4). 18/34 de 2. 9/30 triples (4 Bassas, 4 López-Arostegui i 1 Ribas). 12/14 lliures. 34 rebots (6 López-Arostegui). 19 assistències (8 Bassas) i 68 de valoració (19 Bassas).PARCIALS:20-22, 21-22 (41-44); 22-19 (63-63) i 17-12 (80-75).

El Joventut va cedir ahir el primer partit dels quarts a Bolonya, on va patir un arbitratge més típic de la FIBA amb Stankovic de president. Molt casolà. Però no hi ha temps per a lamentacions perquè Teodosic i Belinelli –va llançar els mateixos lliures que tota la Penya junta– van rebre un tracte de favor. Divendres a Badalona, segon partit amb la intenció de tornar a Bolonya a forçar el tercer i definitiu partit de la sèrie. El Joventut va demostrar que ho pot fer gràcies a una intensitat defensiva brillant i un bon joc col·lectiu. Li van sobrar, però, cinc minuts, però tenia al davant un senyor equip.

La Penya va deixar cinc minuts sense anotar la Virtus (0-6). Però l’equip italià va reaccionar amb Teodosic i amb l’ajut dels àrbitres, que van xiular una tècnica a Ribas –era la tercera falta– i una altra tècnica a Duran en una altre acció diferent. Tot i això, els verd-i-negres van arribar dominant al final del primer quart (20-22).

En el segon període, els de Djordjevic es van avançar (34-31), però llavors va explotar la Penya amb dos triples seguits per fer un parcial de 0-11 (34-42). Els italians van sobreviure gràcies als 12 tirs lliures de Belinelli –la Penya en va llançar sis– i el matx va quedar obert en el descans (41-44) però amb López-Arostegui també amb tres faltes. Tomic, amb gastroenteritis, va fer un esforç titànic.

En el tercer quart la Penya es va tornar a avançar amb un Bassas impressionant per agafar 7 punts de renda (49-56). Però els italians, amb tres triples de Belinelli, van empatar i en un final d’infart la Penya va perdre pilotes clau i no va estar encertada. Una llàstima. Però s’ha de seguir. D’altra banda, el Buducnost montenegrí va fer saltar la sorpresa en vèncer en el primer assalt el Mònaco (76-77), i el Gran Canària va fer el mateix amb el Metropolitan francès (74-84).

ELS VESTIDORS

Frase
Carles Duran

LA DADA

Espero que al Palau Olímpic rebem el mateix tracte que ha rebut la Virtus aquí, hem fet un gran partit
Xabi López-Arostegui

ELS VESTIDORS

25
tirs lliures
més va llançar la Virtus. Belinelli va llançar els mateixos (14) que tota la Penya.
Estic molt orgullós del meu equip i crec que a Badalona demostrarem que ens mereixem tornar a Bolonya
Carles Duran
Patrocini

Morales diu que en el dia d’avui no hi haurà públic

El president del Joventut va confirmar ahir que, tot i que han presentat informes i que compleixen totes les normatives, el Procicat els ha dit que en el dia d’avui no hi podrà haver públic en el segon assalt de divendres a Badalona, una cosa inexplicable tenint en compte que en van permetre 3.200 quan la pandèmia estava pitjor i tot va funcionar molt bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)