ACB

La il·lusió i l’ambició de Pau Gasol en el retorn

Bàsquet. En la seva presentació com a jugador del Barça el pivot diu que va dia a dia en els entrenaments i no posa data al seu esperat retorn amb la samarreta blaugrana 20 anys després

La felicitat, la il·lusió, l’ambició i les ganes d’ajudar l’equip i de lluitar pels títols van ser presents en les declaracions de Pau Gasol en la seva presentació com a nou jugador del Barça, però també tota una demostració de com tocar de peus a terra i ser conscient que ha d’anar entrenament a entrament fins a incorporar-se plenament a l’equip i jugar el seu esperat primer partit vint anys després de la seva marxa.

El nou president, Joan Laporta, es va encarregar de donar la benvinguda a Pau Gasol i d’agrair-li el seu retorn al club on es va formar: “Tenim un club poliesportiu i tenim jugadors de referència en totes les seccions. Tenim la sort de tenir Pau Gasol, un referent a tot el món. Gràcies per tornar a casa.” El president blaugrana va fer un repàs dels seus títols, destacant els dos anells de l’NBA, i li va recordar que en el seu palmarès en falta un. No el va dir, però el mateix jugador va afirmar que una de les seves aspiracions és guanyar l’Eurolliga.

Pau Gasol es mostra content de tenir l’oportunitat de tornar a casa i precisa que malgrat no ser el mateix jugador de fa vint anys pot “aportar coses úniques a l’equip i al club”. El nou jugador blaugrana admet que s’ha trobat un equip espectacular, que hi ha un gran ambient i que tots estan molt centrats en la feina. En la pregunta recorrent sobre el seu retorn a les pistes no posa data al seu retorn. Després de dos anys aturat per una greu lesió assenyala que se centra dia a dia en l’entrenament que toca i que no mira més enllà: “Estem treballant bé, progressant bé i seguint el pla. Hi han bones sensacions, però amb els peus a terra.” El pivot blaugrana tenia molt clar que no volia acabar la seva carrera esportiva amb una lesió i que la volia acabar gaudint del seu esport. Tornar al Barça és una manera de fer-ho, i aquest retorn, segons admet, es deu en gran mesura al seu gran amic Juan Carlos Navarro. “Van començar a comentar la possibilitat de tornar a Europa i en particular al Barça i un pas important va ser parlar amb en Saras i que ho veiés de forma positiva”, recorda Pau Gasol. “Puc aportar a l’equip l’experiència de la meva carrera esportiva.”

Com no podia faltar en la presentació d’un jugador, Pau Gasol es va fer la foto amb el president del club i la camiseta amb el seu número 16. Joan Laporta la va convertir en una foto de família i també s’hi van acabar posant els pares, el germà, la dona i la filla del jugador. Més tard Pau Gasol es va vestir de blaugrana i va protagonitzar una nova sessió de fotos, per primer cop amb la pilota.

ELS PROTAGONISTES

Una de les meves aspiracions és poder ajudar a guanyar l’Eurolliga, que és el títol que deies que em faltava, Joan [al president Laporta]
Torno amb la il·lusió i l’ambició amb la qual vaig marxar. Vull fer-ho bé i gaudir
Pau Gasol
NOU JUGADOR DEL BARÇA

Assegurar el factor pista

El Barça pot assegurar el factor pista en el play-off en la 31a jornada de l’Eurolliga i un lloc entre els quatre primers de la fase regular. Els blaugrana ho aconseguiran si guanyen l’Alba de Berlín (21 h), un equip de la zona baixa de la taula i que està entrenat per Aito Garcia Reneses. El Barça buscarà la victòria perquè vol continuar amb la seva bona trajectòria a Europa (22-8) i obtenir el cinquè triomf consecutiu. El tècnic, Saras Jasikevicius, ha manifestat: “És important guanyar. Estem en una situació privilegiada i hem de continuar així i, per això, hem de tenir bona actitud i jugar un bon bàsquet.” De l’Alba ha destacat: “És un equip amb molt de talent, amb molta capacitat exterior.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)