LEB Or

El Girona torna a vèncer i convèncer (89-77)

L’equip de Carles Marco, liderat per Busquets i Faye, ha ofegat l’atac de l’Ourense en una gran segona part

El Girona ha encadenat a Fontajau la segona victòria (89-77) en la fase de permanència de la LEB Or contra un dels rivals directes per a la primera plaça, l’Ourense, i ha fet un pas de gegant per segellar la permanència en el seu debut a la categoria. El triomf ha arribat fruit del treball col·lectiu i de la millora en defensa en la segona part però Busquets (20 punts i 6 rebots) i Faye (18 punts i 8 rebots), en un dels seus millors partits, han estat decisius.

L’Ourense ha fet honor al potencial ofensiu de la seva plantilla en els primers minuts, però el Girona no s’ha deixat intimidar i ha respòs des del triple i amb un domini aclaparador del rebot, sobretot l’ofensiu, a la proposta dels gallecs, liderats per un descarat Dimitrejic, individualista però letal. A diferència del partit de diumenge Sàbat no ha trobat Rozitis i l’equip ha hagut de buscar altres solucions, com jugar amb Jósson alliberat a la cantonada, molt incisiu sortint de titular.L’impacte de Busquets tot just saltar a la pista ha estat immediat amb una esmaixada que ha tancat el primer quart (22-23).

En el segon quart el Girona ha perdut el control del rebot sobretot per la presència del corpulent Yates i s’ha carregat ràpidament de faltes. En atac, però, Barral ha llegit molt bé el partit i ha connectat perfectament amb Faye, però el factor diferencial ha estat Busquets (12 punts i 2 triples en deu minuts). L’aler de Granollers ha acabat la primera part amb un coast to coast que ha deixat bocabadats els 600 aficionats de Fontajau. La diferència ha arribat als set punts després d’un triple i una acció individual del jugador cedit per la Penya.

En la represa ha aparegut la millor versió de Rozitis, que ben assistit s’ha cruspit els rivals gallecs. En els millors minuts de l’equip la diferència s’ha disparat als 14 punts (60-46), però just llavors han arribat els problemes. El Girona s’ha encallat en atac durant gairebé cint minuts i un parcial de 2-10 ha tornat a obrir el partit (62-56) amb Spight liderant els gallecs. El quart ha acabat, això sí, amb una majestuosa cistella de Schaftenaar a anella passada.

L’equip ha sortit llançat en el darrer quart, amb cistella de Busquets, esmaixada de Faye i triple de Schaftenaar (71-58), fet que ha obligat l’entrenador visitant a demanar temps mort. El Girona no ha baixat el ritme i després de dos rebots en atac amb cistella de Fayé ha deixat el duel gairebé enllestit (78-62). L’Ourense no ha abaixat els braços el Girona no ha perdut el control.