Eurolliga

El zenit de Davies

Bàsquet. Eurolliga. El Barça aspira a tornar avui mateix a una final a quatre en el millor moment del pivot des de la seva arribada a l’equip el curs passat

El Barça aspira aquest vespre (19 h, DAZN) a certificar la primera classificació per a una final a quatre des del 2014, quan Xavi Pascual n’era l’entrenador. Ara Pascual ho intentarà impedir amb totes les seves forces a la banqueta rival, la del Zenit de Sant Petersburg. Pascual no ha trobat la fórmula per frenar la irrupció de Brandon Davies, que ha encadenat en la sèrie tres dels seus millors partits amb el Barça: 20,7 punts, 8,3 rebots, 7,7 faltes rebudes i 28,7 de valoració. El seu encert s’ha traslladat també a la línia de tres (4/4) i en el segon partit va martiritzar els russos des del tir lliure (12/13). Tampoc és casualitat que dimecres els dos centers del Zenit, Black i Poythrees, acabessin amb cinc faltes a la banqueta.

Davant d’això Saras s’ha rendit a l’evidència i ja dimecres el va col·locar de titular, i fins i tot li ha donat carta blanca en els triples oberts, que no són la seva especialitat. El seu esperit, a més, va encomanar els seus companys en els moments més durs del segon partit al Palau, que es va decidir a la pròrroga, i en el de dimecres, quan l’equip de Pascual semblava que tenia la paella pel mànec. Mirotic, desconegut, es va haver d’arromangar en el darrer quart per treure petroli sota el cèrcol rival davant la lluita incessant dels defensors interiors del Zenit.

Defensa i patiment

Jasikevicius té clar que amb la rauxa i l’esclat de Davies no n’hi haurà prou per guanyar avui. Caldrà repetir la defensa sobre Pangos –al qual van mirar de frenar en diferents moments Calathes, Hanga, Bolmaro i fins i tot Sergi Martínez–, evitar les ratxes de Baron i Rivers, impedir que Thomas rebi a sota, aprofitar el desgast dels jugadors locals –amb molts minuts a les cames– i no perdonar en atac tirs fàcils o triples alliberats. Tot això, és clar, amanit amb una idea molt clara que ha repetit el tècnic lituà des del primer partit: sense patiment, duresa mental i intensitat constant la final a quatre no deixarà de ser una quimera. El combat del tècnic contra la idea que el Zenit és un rival accessible és constant perquè aquesta és precisament l’arma que ha usat Pascual des que va començar l’eliminatòria, pell de xai en les rodes de premsa i llops al parquet.

Qui també està coneixent de primera mà com les gasten els pivots ara a l’Eurolliga és Pau Gasol, que només ha jugat 11 minuts en els tres partits, però ja ha hagut de veure Black –jugador de Memphis i fan del de Sant Boi–i Poythrees penjant-se davant seu sense manies gràcies a les passades de Pangos, que està jugant uns 35 minuts per partit.

28,7
valoració.
És la que suma de mitjana el pivot blaugrana en els tres partits del ‘play-off’

El Madrid força el cinquè (82-76)

El Madrid, sense Tavares, no perd l’esperança de jugar la final a 4 de l’Eurolliga a Colònia i va tornar a protagonitzar ahir una remuntada de mèrit (82-76), com ja van fer dimecres, per derrotar l’Efes i forçar el cinquè partit, que es jugarà a la pista de l’equip turc. El vencedor de l’eliminatòria s’enfrontarà al CSKA de Moscou, ja classificat. Garuba (24 punts, 12 rebots i 30 de valoració) es va graduar en l’Eurolliga.