Eurolliga

JOSEP CUBELLS

DIRECTIU RESPONSABLE DE LA SECCIÓ DE BÀSQUET DEL BARÇA

“No només és guanyar, sinó com ho fas i amb qui”

Cubells torna a agafar el comandament del bàsquet: “No podem estar set anys sense ser en una final a quatre, hem d’estar a l’elit de forma constant amb una plantilla que tothom conegui”

Josep Cubells (11/06/1964, Barcelona) va començar a botar la pilota amb els seus 1,90 metres al Sagrat Cor de Sarrià, el Sant Cugat, el Grup Barna i l’UESC, però es va dedicar a l’advocacia, la seva professió. El 2003 va formar part de la junta de Laporta i ara hi torna per encapçalar la secció i ser el fil directe amb l’Eurolliga, l’ACB i la FEB (federació espanyola).

Ja es troba a Colònia. Optimista?
Molt. Evidentment en una final a quatre amb els equips que hi ha pot passar de tot, però l’èxit és que hi som, que el Barça torna a il·lusionar i que el futur és viu.
Ha tornat amb les idees clares?
Absolutament. Tenim el repte de situar el Barça a l’elit, però de forma constant. Això vol dir sempre lluitar pels títols encara que no sempre es guanyin. No podem estar set temporades sense ser en una final a quatre, per exemple.
No tot és guanyar, doncs?
En el Barça l’exigència és sempre màxima. No només és guanyar, sinó com ho fas i amb qui. He defensat que es pot fer espectacle amb gent de la casa i algun jugador que marqui les diferències. I és el que volem, aquesta passió que desprèn l’equip.
Què el preocupa?
Que quan vam guanyar l’última Eurolliga tothom sabia que el Pascual tenia Sada, Grimau, Ricky, Basile, Trias, Mickael, Lakovic, Lorbek... En els últims anys m’he trobat molts aficionats que no se sabien els jugadors de l’equip i això és molt greu. A vegades ens quedem en allò del Solozábal, Epi, Norris, Sibilio, però el allò en què hem de pensar és l’essència, que la gent s’hi identifiqui, i això s’ha de tenir es guanyin o no eurolligues.
De fet vostè va ser clau per al retorn de Navarro i el fitxatge de Ricky. El veu ara com a opció?
Van ser dos encerts absoluts. El tema de Navarro queia pel seu propi pes, perquè era el millor jugador de la història del Barça i ho vam gestionar molt bé. I, evidentment, que Ricky algun dia pugui tornar ha de ser una opció que tinguem sobre la taula.
Què li ha semblat el fitxatge de Pau Gasol?
Ha estat una situació particular, un somni fet realitat gràcies a la gestió de Navarro i el vistiplau del Saras esportivament, i també a l’OK institucional.
Però amb la situació econòmica es parla d’una retallada i una plantilla més curta?
Jo defensaré a la junta de mantenir el pressupost, és la nostra voluntat, tot i que evidentment es prendran decisions quan tinguem realment la situació econòmica del club. Portem només un mes al club, però crec que ja hem fet molta feina.
Van actuar de pressa en prescindir de Nacho Rodríguez, d’Albert Soler i de Juan Llaneza.
Sempre he dit que s’ha de ser agraït a qui ha treballat pel Barça. Però teníem clara la línia i que Navarro era l’home. No tenia cap sentit que continuessin. El Navarro i el Mario Fernández ja treballaven pel club. Entre el Nacho, l’Albert i el Juan reduïm la despesa en l’estructura. No hi podia haver duplicitat de càrrecs i encara menys mantenir-los quan estaven organitzant la temporada vinent.
Per cert, a Navarro quan es va retirar se li va prometre una estàtua al Palau, i res de res.
No sé si serà una estàtua, però tindrà alguna cosa segur, perquè els referents s’han de tenir presents i Navarro és un actiu absolut.
Saras és l’home?
Nosaltres ja teníem aquesta idea i crec que és una peça fonamental en la línia del que parlàvem. En un any de pandèmia l’afició està enganxada i segueix l’equip.
I el Nou Palau és possible?
Ho ha de ser. En depèn la nostra sostenibilitat amb moltes activitats. I el que ja et dic és que no serà per a 10.000 espectadors sinó per a 15.000. Ha de ser una icona de la ciutat.
Laporta aposta pel bàsquet?
Quan en Jan em va dir que es presentava li vaig dir de seguida que sí sense saber quin lloc ocuparia. Sempre he estat a nivell institucional secretari de la junta i al bàsquet. En Jan té un compromís absolut amb el bàsquet i ja ho va demostrar amb aquell gest quan va arribar a París amb el partit començat amb els jugadors de futbol. Va ser la bomba.
Mentre no hi hagi el nou Palau passaran uns anys. S’ha parlat de tornar al Sant Jordi?
Ara mateix el que preveiem és omplir el Palau i sincerament no hem plantejat nous escenaris. No vol dir que en un futur mentre no hi hagi el nou Palau no es pugui anar puntualment a un altre lloc, però ara no ens ho plantegem.
Hi havia una comissió directiva. Es mantindrà?
Quan vaig entrar els vaig dir que posaria gent de la meva confiança i així ho he fet. La comissió és important per ajudar-me a representar el Barça arreu.
L’última Eurolliga amb Joan Creus de secretari tècnic i Xavi Pascual d’entrenador...
Mantinc un contacte fluid amb el Joan i també parlo amb el Xavi, va ser un equip imparable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)