Eurolliga

Higgins, com Jordan

El fillol del mític 23 dels Bulls dona el bitllet per a la final de demà al Barça amb una cistella a 0,8 segons del final

Jasikevicius vol donar el seu tercer títol de la història en una final espectacular contra l’Efes

Barça 84 Armani Milà 82

FC BARCELONA:Calathes (17), Higgins (11), Abrines (6»), Mirotic (21), Davies (2) -cinc inicial-, Hanga (2), Bolmaro (4), Smits (3), Pau Gasol (10), Oriola, Kuric (8) i Claver. 19/36 de 2. 8/20 triples (2 Calathes, 2 Gasol, 2 Abrines, 1 Higgins i 1 Mirotic). 22/28 lliures. 30 rebots (6 Mirotic). 14 assistències (6 Calathes) i 94 de valoració (28 Mirotic),.ARMANI MILÀ:Delaney (9), Leday (8), Micov (14), Shields (13), Hines (4) -cinc inicial-, Punter (23), Roll, Sergio Rodríguez (11), Tarczewski, Brooks, Evans i Datome. 16/40 de 2. 11/23 triples (3 Punter, 2 leday, 2 Rodríguez, 2 Delaney, 1 Micov i 1 Shields). 17/19 lliures. 36 rebots (7 Delaney). 11 assistències (4 DelaneyI i 75 de valoració (21 Punter).PARCIALS:27-24, 24-18 (51-42); 16-29 (67-71) I 17-11 (84-82).

Cory Higgins ja ha inscrit el seu nom en la història del Barça. El fillol de Jordan. L’home que més Eurolligues té de l’equip blaugrana (2) de les tres que han guanyat tots els jugadors junts. No és casualitat que fos ell, en l’últim segon, qui anotés la cistella definitiva després del triple fallat pel Milà que hauria enfonsat els blaugrana. Una cistella davant de Shields. Curiosament en la final ACB Higgins també se la va jugar davant de Shields en l’últim segon, i va fallar. Ahir es va fer justícia. Tot i això, el Milà tenia 0,8 segons i Panter encara va tenir a l’abast el triple del triomf, però no va entrar. El Barça intentarà demà guanyar la seva tercera Eurolliga. El rival: l’Efes. Un partidàs amb molts exblaugrana.

Els de Jasikevicius van saltar amb un Mirotic, aquest cop sí, connectat anotant els seus primers tres tirs. Els italians, però, es van enganxar al matx amb accions individuals de Micov i un triple de Delaney que li donava el primer i únic avantatge (14-15). El factor desequilibrant, però, va ser Pau Gasol, que en set minuts a pista va anotar 10 punts amb 2/2 triples i va fer que els blaugrana obrissin forat en el marcador després d’un triple de Calathes (49-38). Saras va posar en pràctica un joc sense cap cinc a pista, jugant amb Mirotic i Claver en el joc interior, i juntament amb la intensitat de Bolmaro es van viure els millors minuts defensivament del matx. Al descans el duel estava controlat (51-42) sobretot per l’exhibició en la direcció de Calathes escollint les millors opcions sempre (9 punts i 5 assistències).

Apareix Panter

Al tercer quart els blaugrana no van trobar bones sensacions en atac, i només van ser capaços de fer una cistella en joc –un triple d’Abrines al límit de la possessió– en 9:50 minuts del quart. El Milà, amb un Panter impressionant (15 punts) va fer un parcial de 6-16 per situar-se a davant (57-58). Panter va continuar el seu festival amb un triple impossible i un altre de Sergio Rodríguez que van posar la màxima diferència del matx per als italians (59-67). Els de Jasikevicius estaven tocats i el tècnic intentava augmentar el nivell defensiu, sense cap cinc a pista però amb cinc homes de caire defensiu per ofegar el rival: Bolmaro, Kuric, Hanga, Smits i Claver. Amb els italians anul·lats en atac, un triple de Calathes al límit del període va donar vida als blaugrana (67-71). En aquest tercer període, els italians van atrapar 6 rebots en atac quan només n’havien agafat 4 en tot el primer temps.

Calathes, decisiu i lesió

En els últims 10 minuts el Barça va sortir amb una marxa més, sobretot molt seriós al darrere, per endossar un 8-0 de sortida i provocant el temps mort de Messina (72-71 a 8:06 per al final). En el tram final, Calathes es va regirar el turmell i va haver d’anar a la banqueta sense poder acabar el matx. Higgins va assumir la responsabilitat, amb accions de líder sobretot en els últims segons, després de la lesió de Calathes –té un esquinç al turmell i és dubte per demà–. En un final no apte per a cardíacs, el Milà va errar un triple a 7 segons del final i Higgins va rebre la pilota, va travessar mitja pista i es va alçar per anotar un tir per a la memòria històrica ja del Barça.

LES DADES

0
ocasions
el campió de la lliga regular ha acabat guanyant l’Eurolliga des que hi ha el nou format en els últims cursos. Canviarà l’estadística, el Barça?
9
punts
era el rècord de Pau Gasol en l’Eurolliga aquesta temporada contra el Bayern. Ahir en va fer 10 en el primer temps.
12
finals a quatre
havia disputat fins ahir Ettore Messina, que havia guanyat quatre títols.
12,9
punts
de mitjana ha aconseguit Higgins aquesta temporada. Ahir en va fer 11.

Pau Gasol podrà tancar el cercle

Pau Gasol, que no jugava una final a quatre des del 2000 a Salònica, tindrà demà l’oportunitat de posar la rúbrica a una carrera plena d’èxits amb el títol que li falta. Gasol, que té dos anells de l’NBA, va tenir molt de protagonisme en la primera meitat, en què va jugar set minuts i va establir el seu rècord de punts (10) en aquesta Eurolliga. Pau Gasol, a més, va demostrar el seu saber estar en 11 minuts a pista, amb 2/4 tirs de dos, 2/2 triples, 3 rebots i 11 de valoració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)