Lliga catalana

Un títol per poder girar full

Bàsquet. L’Spar Girona i el Cadí la Seu juguen el primer partit oficial del curs, la Lliga Catalana femenina a Manresa (12 h, Esport3), després d’una pretemporada marcada per les baixes

La 33a edició de la Lliga Catalana femenina obre el curs de manera oficial per a l’Spar Girona i el Cadí la Seu, aquest migdia a la capital del Bàsquet Femení 2021/ 22, Manresa (12 h, Esport3). Ho fan, els dos equips de la màxima categoria estatal, després d’una preparació marcada per les baixes que els han obligat a recórrer al mercat de manera urgent. Una circumstància, la de les lesions, que s’ha vist amplificada aquesta setmana a Fontajau pels casos de Laia Palau i Frida Eldebrink. “Són dues jugadores molt importants per a nosaltres i en el cas de la Laia, la nostra capitana. Som un equip i sabem que hem de fer un pas endavant totes per guanyar el partit i continuar treballant totes juntes”, diu Laia Flores, sobre la qual recaurà la direcció de joc de l’equip d’Alfred Julbe. La mataronina, fitxada en el play-off del curs passat per cobrir la lesió de llarga durada de María Araújo, és conscient de la magnitud dels duels entre els dos equips, de color gironí en els deu últims antecedents entre totes les competicions: “Els partits sempre són molt intensos, també hi ha moltes jugadores catalanes i que volen guanyar la Lliga Catalana com nosaltres. Sortiran al màxim i serà un partit molt intens, competit i igualat”. “Sabem que serà difícil però sortirem a totes i miraré de donar la meva millor versió per guanyar”, diu la base.

“Miro molt poc què fan a Girona. Sé que tenen baixes com nosaltres però les sis o set jugadores que tenen del primer equip són d’un nivell més que suficient per guanyar-nos”, exposa Bernat Canut, entrenador del Sedis, que aspira al seu quart títol nacional com a entitat i que vol posar fi a la ratxa de l’Uni, que en suma nou, quatre de seguits, que el converteixen en el clar dominador del palmarès català, perquè l’Universitari de Barcelona es va quedar amb set.

Benvingudes

“Ve a donar-nos un cop de mà per les baixes en el joc interior i serà una jugadora important per a nosaltres. Té molta experiència i ja ha jugat en aquesta lliga” destaca Flores sobre l’arribada d’Astou Traoré, decisiva en el títol català el 2017 en l’inici de la seva segona etapa a l’Uni. La senegalesa és a Girona des d’aquesta setmana per la presència d’Onyenwere i Burke a la WNBA, les lesions d’Araújo i López i els problemes físics que, per precaució, van deixar Reisingerová i Labuckiene sense jugar en l’únic amistós de l’equip. La que pot ser decisiva aquest migdia és Jewel Tunstull, autora de 14 punts en l’amistós del Cadí contra el Tolosa (55-67) en les seves primeres hores al Sedis. “Ens va ensenyar que guanya bé la posició, és dura a la zona i per això la incorporem”, valora Canut sobre la que ha de ser el referent a dins. El tècnic recupera la també interior Montse Brotons i Karline Pilabere podria estar també al parquet del Nou Congost.

9
títols
nacionals té l’Uni, campió dels últims quatre. El Sedis en té 3 i enllaça 10 derrotes amb les gironines
1
jugadora
ha incorporat cada equip aquesta setmana: Astou Traoré i Jewel Tunstull
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)