LEB Or

Campions i favorits

Bàsquet. El Bàsquet Girona s’estrena en la Lliga Catalana a Platja d’Aro, una competició que va guanyar el 2020 i en què és el màxim candidat a aixecar el títol el 2 d’octubre a Fontajau

El Bàsquet Girona va sumar el curs passat el seu primer títol oficial en la final de la Lliga Catalana LEB Or en un partit que es va acabar decidint en la pròrroga (79-87). Un any després, un equip completament renovat s’estrena aquest vespre a Platja d’Aro (19.30 h, entrada gratuïta) en la mateixa competició i contra el mateix rival, ICG Força Lleida, tot i que aquesta vegada el títol es decidirà en un triangular amb la participació del CB Prat, el rival de dissabte. Els dos primers jugaran la final a Fontajau el 2 d’octubre.

En espera que Marc Gasol s’atreveixi a exercir de president jugador, l’equip arriba a la competició amb bona predisposició. Jawara, que havia tingut alguna molèstia, podrà jugar. És el center titular de Carles Marco, que podrà finalment comprovar el nivell dels seus jugadors després d’un mes d’entrenaments i contra un rival de més entitat que els primers amistosos, tot i que el Lleida encara té deures per fer per tancar una plantilla competitiva abans no comenci la LEB Or. “La progressió és bona tant en els partits com en els entrenaments; és evident que hem de polir coses i ens hem d’anar coneixent, però tots ens estem integrant bé”, explica l’aler Èric Vila, el fitxatge que més il·lusiona entre l’afició gironina. “La Lliga Catalana serà un bon test perquè juguem contra bons equips, que tenen jugadors joves però també gent experta”, hi afegeix el jugador, que espera amb candeletes la possibilitat de jugar la final a Fontajau. “Sembla mentida, però soc de Girona i no hi he jugat mai. Per això ha acabat sent un somni poder-ho fer algun dia.”

També debutaran en partit oficial amb el Girona els bases Franch i Molins; l’escorta Vecvagars –exjugador del Lleida–; l’aler Mads Bonde, i els pivots Delgado, Jawara i Sorolla. Els capitans que van aixecar el títol del 2020, Albert Sàbat i Gerard Sevillano, continuen sota les ordres de Marco.

LA PRÈVIA

La Lliga Catalana serà un bon test per veure si mantenim la progressió de la pretemporada
Èric Vila
Jugador del bàsquet Girona

L’ICG Lleida, sense Badio ni Marcos

Gerard Encuentra, el nou entrenador del Lleida, afronta la Lliga Catalana en una situació de màxima precarietat. L’acord amb el Barça encara no dona fruits. Brancou Badio, que havia de ser un dels referents, no vol jugar en la LEB Or i l’argentí Juani Marcos, company de generació de Bolmaro, encara no té els papers en regla. El tècnic només té set jugadors disponibles i completarà avui la plantilla amb dos vinculats i un júnior. Entre els nouvinguts destacada l’aler Miguel González (1m99, 25 anys), cedit pel Baskonia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)