Lliga femenina

L’esforç passa factura a l’Uni en la segona part contra el València (58-72)

L’equip, amb només vuit jugadores, ha fet uns 20 primers minuts espectaculars (36-36) però el talent visitant ha decidit

L’Spar Girona ha cedit contra el València en el primer partit de la lliga a Fontajau (58-72). Ho ha fet jugant, un altre cop, amb només set jugadores del primer equip més la presència de Faustine Parra. Laia Palau no ha pogut encara reaparèixer. Davant d’aquestes circumstàncies l’equip ha sabut competir contra el campió de la supercopa i l’Eurocopa i el públic ho ha agraït durant els 40 minuts. El partit s’ha trencat en el tercer quart després d’una gran primera part de l’Uni, que ha mantingut a ratlla les visitants (36-36). Labuckiene (12 punts i 9 rebots) ha fet un dels seus millors partits a Fontajau. Per les visitants Gulich (13 punts) i l’encert en el triple (9 de 18) han estat clau.

La sortida en tromba de l’Uni ha agafat de sorpresa no només al València sinó als entregats seguidors de Fontajau, que han vist com després d’un dos més u de Labuckiene l’equip s’ha posat 11-2 amb una defensa tancada però amb’ajudes constants que ha deixat les visitants sense anotar gairebé cinc minuts. Ha estat un petit festival en què s’ha vist Reisingerová córrer per la pista com una escorta i l’habilitat de Flores, Drammeh i Gardner per col·locar-se en les línies de passada. Rubén Burgos ha començat a prendre decisions. La més important, canviar el seu joc interior. Gulich i Trahan-Davis han saltat al parquet i han començat a fer mal de veritat (0-10 de parcial) coincidit amb les rotacions de les gironines, que no han abandonat mai la lluita tot i que el València ha tirat de fora també amb encert de la mà de Romero i Salvadores.

El segon quart ha començat amb un triple de Parra, molt descarada, i amb un altre coast to coast de Reisingerová. L’Uni ha patit per defensar l’arsenal ofensiu de les valencianes, però Drammeh, Gardner i una imponent Labuckiene, en atac i sobretot en defensa, han mantingut l’equip dins el partit amb un intercanvi de cistelles que ha fet que cap dels dos equips agafés més de tres punts de diferència. Les gironines no han trobat posicions clares per amenaçar de tres –només un triple en tota la primera part– però han estat imperials en la lluita sota les anelles, la velocitat en les transicions i la voracitat en la lluita per cada pilota (36-36).

La sortida del València del vestidor ha estat demolidora. Els triples de Gulich i Segura i les cistelles fàcils de Trahan Davis i Raquel Carrera han disparat les visitants (40-50). L’Uni ha serrat les dents però les cames ja no responien com en els primers minuts i un dos més u de Gil ha deixat el partit molt coll amunt (45-57). En el darrer quart Labuckiene i Reisingerová han comès la cinquena falta amb el partit ja perdut (51-63) però l’equip ha continuat oferint accions de mèrit i defensant cada jugada com si fos l’última. Al final, ovació més que merescuda.