LEB Or

El Girona perd a Càceres amb un triple decisiu d’Schmidt (62-59)

El Girona ha enllaçat la tercera derrota seguida a la lliga, a Càceres en un altre partit irregular dels vermells en què un 2-12 a l’últim quart ha permès el conjunt gironí arribar al final per sobre. Una pèrdua amb empat a 59 i l’acció d’Schmidt, agafant la responsabilitat, és el que ha desequilibrat la balança perquè el darrer intent de Vecvagars (màxim anotador del partit amb 18 punts) a la desesperada a 7 dècimes i en un segon servei de banda amb prou feines ha tocat el tauler, amb el letó reclamant falta. I no s’acaba aquí el drama: Olaf Schaftenaar s’ha fet mal al turmell al segon quart i no ha jugat més. El neerlandès s’afegeix a la llista de lesionats, on hi ha Jawara i Molins.

Efecte gasosa

Vecvagars en la primera possessió del partit posava els vermells per davant i Vila amb dues cistelles fàcils lligava el 0-6, amb els dos alers titulars com a únics encistelladors visitants al primer quart (13-14). 8 punts el letó amb 2/3 triples (4-9 i 8-14) i 6 el bescanoní inclòs el 4-11 d’ofensiu que suposava la màxima.

Marco havia canviat tot el cinc i des del 8-14 a 4:14 per acabar el primer quart no ha sumat fins el 15-16 de Schaftenaar a 9:09 pel descans, de fons i a passada de Sàbat. El neerlandès repetia 19-19 però els locals anotaven de tot arreu i fàcil i Marco aturava el partit a 7:17 (23-19). El següent temps mort era a 4:05 amb el 30-21 i amb Schaftenaar substituït per Cosialls (2 faltes a l’inici) amb problemes al turmell. La següent cistella en joc era de Sorolla a 1:53 (32-23) i, acte seguit, Vila en transició donava cos a la reacció vermella de 6,75 m (32-26) per anar als vestidors 6 avall (34-28).

Nervis

El Càceres amb dos triples a l’inici del tercer quart s’ha posat deu amunt (40-30), però Vecvagars amb el seu tercer triple (40-33) i Franch assistit per Sàbat ajustaven el marcador (40-35) perquè, al darrere, els vermells estaven més entonats. Una falta buscant l’ofensiu de Delgado deixava el 45-37 al marcador al final del tercer quart i una acció del portuguès tocant l’anella amb la pilota de Franch a l’aire anul·lava el 45-39. Vecvagars posava el 47-40 amb el seu quart triple i el 47-42 després de recuperació.

Acceleren

Franch després de tècnica assenyalada es refeia amb una bomba (48-44) i Sevillano de 6,75 m entrava en escena amb addicional i tot (50-48) a 4:33. El base maresmenc després de temps mort tornava a posar el Girona per sobre amb el seu primer triple (50-51) i Sàbat, és clar, no s’ho volia perdre: 50-54. Tampoc Schmidt (53-54) per posar fi al 2-12. Sevi de dos i Sanz de tres mantenien l’intercanvi al qual Sàbat de quasi 8 metres pujava l’aposta, com Schmidt (59-59) ja entrats a l’últim minut.

El Girona ha perdut la pilota que tenia amb 22 segons i el Càceres ha tingut la seva a 9, també després de temps mort. Moment en què Kevin Schmidt ha agafat la pilota i des de 7 metres ha clavat el triple decisiu, tot i el marcatge de Franch (62-59) a 1,1 segons per acabar. 7 dècimes després d’un primer intent, que acabava amb Vecvagars a la desesperada enviant la pilota al tauler.