LEB Or

Ase magre, ple de mosques

LEB Or. Tercera derrota seguida del Girona, amb Schaftenaar lesionat en el segon quart, en un final a cara o creu gràcies al 2-12 gironí que s’acaba decidint per un triple local a 1,1 segons

Càceres 62 Girona 59

CÀCERES:Mbala (8), Schmidt (15), Sanz (3), Dukan (12), Belemene (3) –cinc inicial–; Díaz (7), Lobo (5), Olaizola (6) i Toledo (3). 10/32 de 2, 10/26 triples (4 Schmidt, 2 Dukan i 1 Sanz, Belemene i Díaz), 12/15 tirs lliures, 32 rebots (6Mbala, Schmidt, Sanz i Olaizola), 12 assistències (4 Schmidt i Sanz) i 62 de valoració (18 Schmidt).BÀSQUET GIRONA:Vila (11), Cosialls, Vecvagars (18), Franch (9), Sorolla (2) –cinc inicial–; Sàbat (6), Stürup (2), Schaftenaar (4), Sevillano (6) i Delgado (1). 13/30 de 2, 9/27 triples (4 Vecvagars, 2 Sàbat i 1Vila, Franch i Sevillano), 6/11 tirs lliures, 29 rebots (9 Vila), 12 assistències i 54 de valoració (13 Vila).PARCIALS:13-14, 21-14 (34-28), 11-9 (45-37) i 17-22(62-59),

Definitivament el Girona té mala peça al teler. Du tres derrotes seguides i la d’ahir és amb un triple encaixat a 1,1 segons. El seu autor, Kevin Schmidt, va agafar la responsabilitat a 9 segons servint de fons i va clavar el seu quart triple al setè intent. Carles Marco lamentava l’error tàctic que permetia al nord-americà fer el 53-54 en ple intercanvi, després d’un 2-12 gironí que permetia als vermells aspirar a guanyar un partit que havien perdut d’11 (32-21) i 10 (40-30, abans del tercer triple de Vecvagars). És significatiu que l’últim atac visitant amb empat a 59 acabés amb pèrdua de Vila, que va ser qui va enviar la pilota a fora en defensa. I desesperant que Olaf Schaftennar es lesionés, en el segon quart, amb problemes al turmell i s’afegeixi a la llista que formen Jawara i Molins.

Vecvagars en la primera possessió del partit posava els vermells a davant i Vila amb dues cistelles fàcils lligava el 0-6, amb els dos alers titulars com a únics encistelladors visitants en el primer quart (13-14, 8 punts del letó amb 2/3 triples). Del 8-14 a 4:14 per acabar el primer quart al 15-16 de Schaftenaar a 9:09 per al descans el Càceres havia controlat el ritme del partit: 23-19 a 7:17 i 30-21 a 4:05, els temps morts de Marco. La següent cistella en joc era de Sorolla a 1:53 (32-23).

El Girona era capaç de dur el partit on volia en el tercer quart, i en l’últim, amb Sàbat i Franch junts, accelerar-lo amb un 2-12 (50-54) amb Sevillano de complement al perímetre (50-48, triple amb addicional). El base maresmenc després de temps mort tornava a posar el Girona per sobre amb el seu primer triple (50-51) i Sàbat, és clar, no s’ho volia perdre. Tampoc Schmidt (53-54) en ple intercanvi que s’acabava amb l’empat a 59 amb Sàbat de 8 metres i Schmidt aguantant la pugna, ja en l’últim minut abans de llançar la moneda a l’aire i Vecvagars a la desesperada a 7 dècimes.

Hem competit fins al final gràcies a la defensa i ens ha faltat el punt de sort. Amb aquesta entrega ens en sortirem