FIBA Champions

Quatre de quatre per al Baxi Manresa

Bàsquet. Lliga de campions FIBA. Els manresans derroten amb comoditat el Pinar Karsiyaka i avui es podrien assegurar la primera posició i la classificació per a la segona fase depenent del resultat de l’altre partit del grup

Baxi Manresa 88 Pinar Karsiyaka 69

BAXI MANRESA:Steinbergs, Valtonen (2), Thomasson (21), Pérez (7) i Sima (2) –cinc inicial–; Francisco (11), Jou (3), Garcia (3), Moneke (8), Martínez (2), Bako (20) i Maye (9). 21/34 de 2 punts. 9/25 triples (3 Francisco, 2 Pérez, 1 Garcia, Maye i Thomasson). 19/25 tirs lliures. 40 rebots (11 Bako). 21 assistències (5 Pérez). 107 de valoració (36 Bako).PINAR KARSIYAKA:Blakcmon (4), Agva (2), Taylor (4), M’Baye (28) i Colson (6) –cinc inicial–; Korkmaz, Yildizli (1), Roll (17), Tyus (4) i Erden (3). 21/39 de 2 punts. 6/21 triples (3 M’Baye, 2 Colson 1 Roll). 9/13 tirs lliures. 27 rebots (7 M’Baye). 9 assistències (3 Taylor). 62 valoració (28 M’Baye).PARCIALS:21-19, 21-16 (42-35), 17-15 (59-50) i 29-19 (88-69).

El Baxi Manresa va signar la seva quarta victòria en els quatre partits que ha disputat de la lliga de campions FIBA en derrotar per 88-69 el Pinar Karsiyaka turc. El conjunt del Bages té a tocar finalitzar en la primera posició del seu grup i passar a la segona fase. Ho podria aconseguir avui mateix, si en l’altre partit del grup el Hapoel israelià guanya l’Ostrow polonès.

El partit es va iniciar amb un 0-8 en contra dels manresans, que no van anotar els seus primers punts –uns tirs lliures de Sima–, fins al minut 4. Thomsson va fer 8 punts seguits i va acostar el seu equip en el marcador (10-13). El Baxi Manresa va millorar en atac i amb un parcial de 13-2 es va situar amb un 21-15. En l’inici del segon període, novament el Karsiyaka va dominar amb un parcial de 0-7 (21-26) i novament els del Bages es van haver de centrar tant en defensa com en atac. Un espectacular parcial de 15-0 els va situar 9 punts per sobre (42-33), a un minut del descans, al qual es va arribar amb 42-35.

En el tercer quart, el Baxi Manresa va començar anotant, no encaixant un parcial clar com en els dos anteriors, i sempre va anar al davant. Va arribar al màxim avantatge fins aleshores en el minut 30, amb 11 punts (59-48). Els darrers deu minuts van ser un festival anotador dels manresans, que, ben dirigits per Francisco, amb dos triples consecutius, van arribar a tenir 19 punts d’avantatge amb el 88-69 final. Els màxims anotadors del Baxi Manresa van ser Thomasson, amb 21 punts, i Bako, amb 20, i el del partit, M’Baye, del Karsiyaka, amb 28.