LEB Or

S’acaba la confiança en Marco

Bàsquet. LEB Or. El Bàsquet Girona destitueix el tècnic després d’un any i cinc mesos pels mals resultats i per la falta de confiança després de sis derrotes seguides; Borja Comenge i Salva Maldonado, entre les opcions

Carles Marco ja no és l’entrenador del Bàsquet Girona. El tècnic badaloní va arribar l’11 de juny del 2020 a Fontajau amb un contracte de dues temporades, amb opció d’una tercera, però no ha complert l’acord. Els resultats l’han acabat sentenciant, i ahir, en una reunió a què va ser convocat d’urgència a primera hora de la tarda, se li va comunicar oficialment. Ho va fer el director esportiu Jordi Plà, juntament amb el president, però al matí el tècnic ja havia parlat amb Marc Gasol. El club ha considerat que l’equip anava a menys en lloc d’anar a més i que s’havia de buscar un revulsiu no entre els jugadors sinó amb l’entrenador. Mentre no es troba un recanvi, el que fins ara era el seu ajudant, Jordi Sargatal, el substituirà de manera interina. El pròxim partit, que es disputarà diumenge a Guipúscoa, podria ser l’únic que hagi de dirigir. Després hi ha l’aturada de les finestres FIBA, que serviran perquè el nou entrenador pugui tenir una setmana de marge per començar a treballar.

Borja, Salva...

Sobre la taula hi ha dos noms amb molta força. L’un és Borja Comenge, un vell conegut, que coneix la casa perquè hi va estar de tècnic ajudant, amb qualitat i experiència tant de primer entrenador com d’ajudant en banquetes de primer nivell. A més, és de la confiança del director tècnic. Un altre dels noms que considera Marc Gasol és el de Salva Maldonado, actual seleccionador català, amb llarga trajectòria en l’ACB i que ara mateix està de responsable de seleccions a la federació catalana. Maldonado té el bagatge suficient per fer-se càrrec de la nau gironina.

L’adeu de Marco no ha sorprès, perquè ja feia dies que l’ambient havia quedat enrarit entre la direcció tècnica i l’entrenador, que en les últimes derrotes s’ha sentit sol. Des del club la decisió ja estava presa de fa dies, no oficialment, però sí buscant opcions en el mercat per si s’havia de prendre la decisió. I la decisió ha arribat amb la sisena derrota consecutiva del Bàsquet Girona, diumenge a Fontajau contra el Leyma Corunya.

Un dels principals problemes que ha tingut Marco aquest curs és que la seva principal estrella, Jawara, es va lesionar. Una lesió que ja havia tingut el curs passat i que feia que fos un fitxatge de risc. Amb ell a pista, es va guanyar la Lliga Catalana i els dos primers partits de LEB Or. Des que es va lesionar, no n’han guanyat més. S’hi ha d’afegir que alguns jugadors no han rendit al nivell esperat fins ara per les circumstàncies que siguin, alguns jugadors són justets per a LEB Or i, finalment, Marc Gasol, que s’ha estat entrenant amb l’equip, ha vist de primera mà el que hi havia, no li ha agradat i ha pres la decisió. Marco, quan es va lesionar Jawara, va preguntar si hi hauria reforç, però se li va dir que no. El Bàsquet Girona necessita un cinc poderós per competir en la categoria i, o s’incorpora un jugador, o bé arribarà Marc Gasol. El temps ho dirà.

El Palau té més punts que Fontajau

Ara la decisió més important que estan esperant els aficionats del Bàsquet Girona és saber si Marc Gasol acabarà jugant aquest mateix curs al club gironí o ho acabarà fent al Barça. Sembla que abans de final d’any el pivot de Sant Boi haurà anunciat la seva decisió. El president està cada vegada més en forma i amb la mentalitat ja posada a continuar jugant. El Barça li ha obert les portes perquè pugui jugar i les condicions econòmiques sembla que no haurien de ser un impediment per al seu fitxatge. L’arribada de Marc a l’equip de Jasikevicius suposaria una injecció de talent d’un jugador que no aniria al Barça amb la necessitat de demostrar res. En la seva posició, ara mateix Sanli no està rendint a un bon nivell, tot i que ningú parla de substituir-lo; també hi ha Brandon Davies, que és el referent en aquesta posició, i Oriola, que passaria a jugar poc, com ja li va passar quan va arribar el seu germà Pau. Si juga al Girona, l’equip agafarà una nova dimensió sense límits en la categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)