Eurolliga

Zalgiris, ‘planter’ del Barça

Bàsquet. El Barça rep l’equip lituà (21h) d’on han arribat al Palau Pangos, Jasikevicius, Jokubaitis, Davies, Hayes, Maskoliunas, Masiulis o Grainys

El Barça rep aquest vespre (21h DAZN) un Zalgiris en hores baixes tot i haver encadenat dues victòries seguides. Els lituans són cuers després d’haver arrencat el curs amb 9 derrotes seguides i d’haver canviat ja el seu entrenador Martin Schiller i fitxar el mític exjugador Jure Zdovc. El Zalgiris ha perdut una la seva essència i no està apostant per jugadors joves sinó força veterans. A la lliga lituana el Lietuvos Rytas és el líder i va guanyar al Zalgirio Arena. Però si alguna cosa s’ha convertit el club lituà en els últims temps és en un club amic pel Barça.

L’arribada de Saras Jasikevicius al Zalgiris, on abans de ser primer entrenador va estar d’ajudant, va convertir l’equip lituà en una de les sensacions de la màxima competició continental. El Zalgirio Arena va omplir cada partit per veure un bàsquet de primer nivell que va portar a un dels pressupostos més baixos de la competició a ser la revelació i trucar la porta de la Final Four. El Barça ràpidament s’hi va fixar i primer va incorporar un dels jugadors claus: Pangos. Però amb l’aterratge de Jasikevicius això va anar en creixement. Primer amb els seus ajudants Darius Maskoliunas -que l’any passat era el seleccionador de Lituània-,Tomas Masiulis i el preparador físic Justinas Grainys. A l’equip també hi ha el metge lituà Mindas Gudelis però no ve del Zalgiris sinó que va arribar a Lleida a estudiar fa 20 anys. A la llista de jugadors que han fet el pas del Zalgirio Arena al Palau s’hi va afegir Jokubaitis, un jove talent amb futur NBA a qui Saras va donar l’oportunitat a Kaunas. I l’últim ha estat Hayes Davis. Per Jasikevicius l’explicació és lògica com explicava després d’incorporar Hayes: “Al Zalgiris jo era l’entrenador i era el director esportiu, jo sóc el que buscava els fitxatges i això vol dir que m’agraden alguns d’aquests jugadors perquè els vaig portar jo, sé el què donen i sé el què poden aportar”.

18 equips
amb propera

Pangos també va viure el mateix

El nord-americà Kevin Pangos va ser el primer de fer les maletes des de Kaunas cap a Barcelona. El jugador va explotar al Gran Canària, es va consolidar al Zalgiris amb Saras Jasikevicius d’entrenador i va fitxar pel Barça de Svetislav Pesic. Pangos va jugar a Lituània dues temporades (2016/2018) i ara està jugant al costat de Ricky Rubio als Cavs (NBA) tot i que té un paper residual i ha jugat només 13 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)