Eurolliga

Cimera pel lideratge

Bàsquet. Eurolliga. El Barça posa en joc el primer lloc contra el Madrid (21 h) en un duel titànic i de retrobaments, amb la novetat de Dante Exum

El Barça posa en joc avui al Palau (21 h) el lideratge de l’Eurolliga contra l’etern rival, el Real Madrid, segon amb el mateix balanç: 11-2. L’equip català arriba al duel amb dèficit en el joc exterior per les lesions de Calathes, Higgins –fa un tractament conservador per estar bé per a la copa– i Abrines, però amb el reforç de l’australià fitxat aquesta setmana fins al 28 de febrer Dante Exum (26 anys i 1,96 m), un jugador polivalent i amb talent castigat per les lesions en el seu pas per l’NBA. “Té talent i és versàtil. Teníem un calendari molt atapeït, i encara que l’aportació dels joves ha estat i seguirà sent important, necessitàvem un reforç exterior, i hem trobat el millor en aquesta posició”, explica el mànager general del Barça, Juan Carlos Navarro, que destaca: “Dante debuta en un clàssic, i ja li hem explicat què significa.” El Barça també va reforçar la posició exterior el curs passat amb el base francès Leo Westermann. En aquella ocasió, però, el motiu va ser el conflicte amb l’ara base del Madrid Thomas Heurtel, un altre al·licient per al públic del Palau, que serà imprescindible per tombar el líder en l’ACB amb un triomf més que el Barça. L’altre jugador que va agafar el pont aeri és l’hongarès Adam Hanga.

El Barça haurà de millorar el pobre rendiment que va oferir diumenge quan va perdre a casa contra el Baskonia. A Europa, en canvi, el darrer precedent és encoratjador, amb un triomf a la pista de l’Efes (93-95), el campió. L’èxit va representar el cinquè triomf seguit. El Madrid ha guanyat els últims sis. Serà el segon enfrontament de l’exercici. El primer du mal record. El Barça va malbaratar un avantatge de 19 punts en la supercopa. Aquest segle estan empatats a 14 victòries a Europa, després dels dos triomfs blaugrana la temporada passada.

EL PROTAGONISTA

18 equips
sense propera
Són molt bons en defensa, en el rebot i en el bloqueig i continuació, també en la línia exterior
Saras Jasikevicius
tècnic del Barça
És un partit especial, de moltes emocions. Per guanyar, el primer serà barallar-nos per cada centímetre a la pista

Yabusele i les dues torres

El màxim anotador blanc a Europa és el francès Guerschon Yabusele (12,5), seguit del gegantí pivot de 2,20 m de Cap Verd Walter Tavares (12,3 punts i 7,2 rebots). Al seu costat hi ha el francès Vincent Poirier (2,13 m): 7,8 punts i 6,3 rebots. Conformen un tàndem temible en el joc interior. En el Barça, el canoner és Nikola Mirotic, tercer de l’Eurolliga amb 16,5 punts de mitjana i 5,5 rebots. El Barça és l’equip més anotador (80,4) i el Madrid és el quart (79,6). S’enfronten les dues millors defenses: 71 punts els locals i 71,1 els visitants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)