ACB

S’imposa el sentit comú

ACB. Els clubs acorden allargar fins al 30 de gener per poder jugar els partits suspesos de la primera volta

Ahir els clubs de l’ACB van fer una assemblea extraordinària, telemàtica i amb un únic punt sobre la taula: resoldre el tram final de la primera volta. Finalment es va prendre una decisió amb sentit comú. Els molts casos positius que hi ha hagut en els últims dies no han deixat sense afectació els jugadors de la lliga ACB i han estat molts els clubs que s’han vist afectats. Els que més: el Manresa, amb 11; el Madrid, amb 10, i ahir el Tenerife, amb 9. Això ha condicionat totalment el tram final de la primera volta, que és quan es decideixen els vuit equips que disputaran la copa de Granada, del 17 al 20 de febrer. A priori tots els partits s’haurien d’haver jugat en els pròxims 15 dies. Però és impossible. El problema és que el Barça i el Madrid tenen molts partits d’Eurolliga, i altres clubs, com ara el Joventut, també tenen compromisos. Al final van decidir que allarguen el termini per poder jugar els partits ajornats fins al 30 de gener. Això sí, si en aquella data no s’han pogut jugar els partits suspesos, llavors es decidiran els participants en la copa basant-se en el percentatge de victòries i derrotes en els partits que s’hagin disputat fins al 30 de gener. De fet, això ja va passar en l’anterior pandèmia, quan el Manresa i el Múrcia van quedar fora de la copa perquè quan es va aturar la primera volta el percentatge de victòries i derrotes era més baix que el de l’Unicaja. El Joventut i el Manresa, que estan implicats en la lluita per la copa, han de jugar contra el Madrid i contra el Barça.

Canvis i suspensions

Els catalans seran sobretot els afectats perquè el Joventut haurà de jugar el 30 de desembre a Lugo, el 2 a Fuenlabrada, el 4 contra el Madrid i el 9 a la pista del Barça. El Baxi Manresa jugarà el 4 de gener contra el Manresa, però haurà de recuperar els partits contra el MoraBanc i contra l’Obradoiro, que s’havia de disputar avui. Finalment el Barça jugarà el dia 2 a la pista del Madrid en el clàssic –si és que es pot jugar–, el 4 contra el Manresa i el 9 contra la Penya.

Suspensions a Europa

L’Eurolliga també va anunciar que el partit que havien de disputar demà el Madrid a la pista del Fenerbahçe quedava suspès. El protocol a Europa és diferent al de l’ACB però el problema és que els blancs no podien encara recuperar els jugadors del primer confinament i no tenien prou efectius. Fins ara en l’Eurolliga s’ha suspès el Zalgiris-Milà i el Milà-Alba Berlín.

LES DADES

4
ajornats
ahir: Baxi-Andorra, Baxi-Obra, MoraBanc-Baxi i Múrcia-Tenerife.
3
postius
més a la plantilla del Madrid. Als 8 que ja tenien s’hi van afegir ahir Llull, Alocén i Taylor.
9
positius
va anunciar ahir el Tenerife, això l’obligarà aturar-se els pròxims deu dies de competició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)