Eurolliga

Aquest és el camí

Bàsquet. El Barça també es retroba amb el triomf en l’Eurolliga superant amb contundència l’Asvel en un altre gran partit de Laprovittola i amb la millor versió de Mirotic

Barça 84 Asvel 71

BARÇA:Laprovittola (20), Kuric (5), Mirotic (16), Nnaji, Calathes (4) –cinc inicial–, Davies (11), Exum (9), Martínez, Smits (2), Hayes-Davis (4), Higgins (5) i Jokubaitis (8). 23/36 tirs de 2. 9/25 triples (4 Laprovittola, 3 Mirotic, 1 Higgins i 1 Kuric). 11/15 tirs lliures. 34 rebots (7 Mirotic). 15 assistències (6 Calathes). 92 de valoració (20 Mirotic).ASVEL:Okobo (17), Jones (4), Kahudi (2), Gist (4), Antetokounmpo (9) –cinc inicial–, Lacombe (2), Knight (8), Fall (20), Osetkowski (5) i Strazel. 25/40 tirs de 2. 3/19 triples (3 Okobo). 27 rebots (7 Fall). 19 assistències (8 Okobo). 78 de valoració (30 Fall).PARCIALS:28-17, 17-13 (45-30); 23-20 (68-50) i 16-21 (84-71).PÚBLIC:4.466 al Palau.

Després de tres derrotes en quatre partits en l’Eurolliga, el Barça va retrobar al Palau el camí de la victòria. L’equip va demostrar que el pas endavant que va fer a Madrid no va ser casual, i arriba als 17 triomfs a Europa, els mateixos precisament que l’equip blanc, que té dos partits pendents. Laprovittola (20 punts amb 4 de 7 triples) i Mirotic (16 punts i 7 rebots) van liderar l’equip demostrant sobretot el primer que viu el seu millor moment dels últims anys.

Amb Sanli fora de combat per la covid –el 14è membre de la plantilla que l’agafa–,Saras va col·locar el júnior nigerià Nnaji de center titular. El primer protagonista, amb tot, va ser Laprovittola, que ja va ser determinant a Lió amb un festival difícil d’oblidar (7 de 12 triples). Amb dos triples i un contraatac, va col·locar l’equip ja en bona dinàmica (13-4). Mirotic el va acompanyar i Jokubaitis es va afegir a la festa en atac (26-13). El gegant Fall (2m20), sortint de la banqueta (4 de 4), va ser l’únic maldecap. L’equip va acabar el quart dominant el rebot (9 a 4) i tancant la cistella (0 de 4 triples dels francesos) amb un bon esforç físic col·lectiu.

El partit va baixar de ritme en el segon quart. Malgrat tot, el Barça va arribar a la seva màxima diferència després d’un dos més u d’Exum (36-19). El tirador Okobo, amb dos triples seguits, va agafar les regnes de l’Asvel però l’equip no va intimidar mai la defensa blaugrana, que va continuar tancant bé el rebot tot i jugar algunes estones amb Smits o Mirotic, molt solvent en atac, de fals cinc i Hayes de quatre. Davies, amb dues faltes, es va quedar a la banqueta molts minuts.

Velocitat de creuer

El Barça va sortir del vestidor endollat i anant per feina, sobretot Mirotic, que amb un triple i una cistella sota l’anella va col·locar la diferència a la ratlla dels 20 punts (56-37). L’Asvel les va veure quadrades però el Barça es va contagiar dels errors i va perdonar jugades clares en el contraatac i tirs oberts per rematar els de Lió en uns minuts de gran desconcert.

Amb el retorn de Laprovittola va tornar la màgia i la diferència es va tornar a disparar (68-45) després de dos triples i dues entrades de l’argentí, que tant de base com d’escorta es va posar el partit a la butxaca demostrant que el seu estat de forma encara és molt superior al de Calathes i Higgins.

L’últim quart es va convertir en un intercanvi de cistelles amb bons minuts de Davies i d’Exum, jugador que acaba contracte el mes vinent. La diferència va arribar fins als 25 punts (84-59) però el Barça va jugar relaxat els minuts finals i els visitants ho van aprofitar per maquillar el resultat, sobretot Fall, que amb punts i rebots es va enfilar fins a una valoració de 30. El Palau, amb la presència de Pep Guardiola, va ovacionar un equip que ha d’anar encara a més.

Hem fet un partit seriós; a mesura que anem recuperant jugadors tindrem el ritme que ens cal
Saras Jasikevicius
Entrenador del barça

LA XIFRA

M’he sentit molt bé i crec que en la primera part hem jugat defensivament a un bon nivell
Nikola Mirotic
Jugador del barça
11
triples.
Són els que ha clavat Laprovittola a l’Asvel en els dos partits de la fase regular