Eurolliga

La llegenda, més gran

Bàsquet. L’Eurolliga actualitza el rànquing de jugadores amb més partits disputats i la capitana de l’Spar Girona n’és la que en du més en l’era moderna de la competició, 273

Laia Palau (1979) és la líder de l’Eurolliga en partits jugats, 273, amb dos més que la belga Ann Wauters (1980), ja retirada (271), segons publicava ahir l’organització de la màxima competició continental, que la barcelonina ha guanyat dos cops, amb el Ros Casares (2012) i el Praga (2015). La txeca Eva Vítecková (1982) amb 251 és la tercera en el rànquing de l’era moderna però la pivot francesa de l’Schio, Sandrine Gruda, la té a l’abast amb 247. Si el campió d’Itàlia supera el Fenerbahçe a Istanbul el dia 19, arribarà a 250 perquè es classificarà per als quarts.

La capitana de l’Spar Girona en jugarà com a mínim un més, el 23 de febrer a Fontajau contra el Landes. Aquest podria ser el seu comiat de la màxima competició continental si finalment aquest 2021/22 és la seva darrera temporada en actiu i l’equip gironí no accedeix als quarts. La primera condició és la derrota de l’Schio i, la segona, sumar el vuitè triomf europeu del curs contra un rival que, passi el que passi, jugarà els quarts de l’Eurocopa.

Coincidència de dates

L’Eurolliga, també ahir, anunciava que permetrà als vuit equips que es disputin les quatre places per a la Final Four, escollir les dates de les eliminatòries, al millor de tres partits. La primera opció és començar el 8 de març, amb el segon partit l’11 i, un hipotètic tercer, el 16. Aquell dia hi ha l’Spar Girona - Avenida de la lliga femenina a Fontajau, que haurà de canviar de data. Les castellanes tenen la plaça garantida pels quarts i amb el factor pita a favor (segones, 10-3). La segona opció plantejada és començar el dia 9 i seguir el 15 i, si cal, acabar el 18. La tercera seria amb un partit en cada setmana: 2, 9 i 16. El que és segur és que les semifinals i la final, a un partit i en la mateixa seu, són el 8 i el 10 d’abril. Els quarts de final de l’Eurolliga seran, a més una setmana abans de la copa, que es torna a fer a València (24-27 març).

LA DADA

274
aparicions
tindrà Laia Palau si l’Uni no accedeix als quarts i la base es retira a final de curs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)