Lliga femenina

Derrota de l’Spar Girona a Gran Canària (71-68)

L’Spar Girona suma la segona derrota en quatre dies, aquest cop a la lliga per trencar la ratxa de 7 triomfs seguits en la competició estatal. Sense els quarts de l’Eurolliga, l’Uni no ha trobat la manera de frenar els arguments del Gran Canàrias –triples de Millan (5/8, 21 punts) i Giomi a la primera meitat (18) i Caldwell a la segona (17)– que suma el seu sisè triomf seguti. Burke (17) i Reisingerová (11) han estat les màximes anotadores de les vermelles i, alhora, les que s’han vist perjudicades per les controvertides decisions arbitrals en el desenllaç.

Julbe havia de demanar temps mort a 3:35 per acabar el primer quart (11-6) i canviar tot el cinc inicial menys Burke, que formaria la parella interior amb Onyenwere (11-10). Laia Flores de tir lliure posava per primer cop l’Uni per davant al marcador (11-12) i ella mateixa enfilava el parcial de 0-8 que, a l’acabar el primer quart, seria de 0-11 amb el triple d’Eldebrink (11-17). La sueca seguia amb el canell fi (2/2) a l’inici del segon quart (13-20) però entre Giomi (1,98m) a dins i Millan de fora el resultat es tornava a ajustar (18-20 triple a tauler).

Julbe tornava a sacsejar l’equip amb quatre canvis de cop amb empat a 20 a 6:35 però Millan sumava de tres en tres i, el parcial en contra, era de 10-0, 13-0 amb el 4/5 de la gallega (26-20) que obligava les vermelles a anar a remolc per culpa de les 10 pèrdues i la insistència en el triple (3/13): 33-30 a la mitja part, Burke a passada de Palau.

L’Uni recuperava la iniciativa amb 5 punts seguits de Reisingerová a l’inici del tercer quart (33-35 triple) però Caldwell s’apuntava al triple i Giomi seguia imparable: 42-37 temps mort de Julbe a 5:48. El segon de Reisingerová i el primer de Mendy ajustaven el marcador (46-45) i, amb molt esforç, Onyenwere aconseguia el 50-51 abans que Millan amb el seu cinquè triple tanqués el tercer quart (53-51).

Gardner en suspensió empatava de nou a l’inici de l’últim quart i Labuckiene de 4,6 m deixava l’Uni per sobre abans que Burke donés entitat al parcial des de 6,75 m (53-57 temps mort local a 7:32). Julbe ordenava una zona amb Burke a dalt (56-57 triple de Caldwell) i era Palau en suspensió i assistint Onyenwere qui mantenia les vermelles per davant (58-61).

La falta en atac a Burke a 3:40, a qui havien assenyalat tres segons abans, desencadenava amb una tècnica a Laia Palau (62-63). Blanca Millán seguia inspirada (64-65) i llavors apareixia Giomi per capgirar el marcador (66-65 a 2:22, temps mort visitant). Reisingerová mantenia l’alternança (66-67) assistida per Palau, que havia capturat l’ofensiu. Millan de tir lliure feia el 69-67 a 1:34 i ni Gardner, Mendy ni Reisingerová aconseguien sumar. Millan ha tornat al tir lliure (71-67) a 24 segons i mig i, després de temps mort gironí, l’Uni tornava a fallar i després de recuperació Palau tenia dos tirs lliures a 5 segons (1/2).