Eurolliga

Per tancar la barraqueta

Bàsquet. Eurolliga. El Barça, que ja té el factor pista en els quarts, s’assegurarà el primer lloc de la fase regular si furga avui al Palau en la crisi galopant del Fenerbahçe de Sasha Djordjevic

No és un mal moment per rebre, amb un Palau si pot ser ple a vessar, el convuls Fenerbahçe, tot i que en l’Eurolliga els excessos de confiança sempre es paguen i caldrà que el Barça, líder de la competició amb el factor pista garantit en el quarts i a un sol triomf del primer lloc de la lliga regular matemàtic, tingui prudència i vigili. Ahir el Madrid va donar un altre cop de mà amb una nova derrota contra el Maccabi (75-74). L’equip turc està immers en una crisi d’identitat perquè el play-off se li esmuny, si no se li ha esmunyit ja: li falten cinc partits i és a tres triomfs del vuitè. No guanya des del 8 de febrer contra el Real Madrid (66-51) i encadena quatre derrotes, la darrera a la pista del Baskonia (77-62) amb un 45-22 en els dos darrers quarts. Els darrers mals resultats, doncs, reflecteixen el moment més que delicat dels otomans, dirigits per un exblaugrana, el serbi Sasha Djordjevic, que va jugar al Barça del curs 1996 al 1999.

L’equip de Saras Jasikevicius, en canvi, va vèncer amb solvència i una bona rendibilització dels triples (14/23) a la pista de l’Alba de Berlín (79-95) i afronta el segon duel de la setmana abans de visitar diumenge la Penya, un calendari frenètic. En la primera volta, va vèncer a Turquia el Fenerbahçe per 74-76 amb una cistella de Mirotic, que no havia fet un bon partit, en el darrer sospir. És el que tenen les grans figures. Des que va perdre a la pista del Zalgiris, l’equip blaugrana acumula cinc triomfs, dos en l’Eurolliga i tres en l’ACB.

D’entre els grans jugadors del rival destaquen el reconegut escorta francès Nando de Colo (11,9 punts de mitjana i 3,8 assistències); l’aler serbi Marko Guduric (10,9); el pivot txec de 2,13 m Jan Vesely (13,5 punts i 6,1 rebots), jugador pretès pel Barça en el passat, i el nord-americà Devin Booker, un altre pivot de qualitat que acredita 9,4 punts i 4,7 rebots. La seva situació, doncs, no es correspon amb la inversió realitzada.

Sense Jokubaitis

El Barça tindrà la baixa sensible del valent base lituà Rokas Jokubaitis, amb un esquinç a l’espatlla dreta. La seva evolució en marcarà la disponibilitat. “Estem en una posició privilegiada perquè ens ho mereixem, perquè els nois han sabut mostrar el caràcter en situacions complicades, tant al Palau com a fora, i ara toca rematar la lliga regular i estar ben preparats per al que queda”, sentencia Saras, que creu que el Fenerbahçe és un equip que pot guanyar contra qualsevol equip: “És un conjunt amb potencial i ple de figures.”

LA DADA

4
derrotes
seguides ha encaixat el Fenerbahçe tot i tenir jugadors com De Colo, Vesely o Guduric
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)