Eurolliga

Davies i Exum acceleren el Barça contra el Bayern (77-67)

El Barça ha superat els fantasmes dels últims partits i ha sumat contra el Bayern el primer triomf en el camí cap a la final a a 4 de Belgrad. Davies (19 punts) ha estat imperial sota els cèrcols i Exum (12 punts i una esmaixada èpica) tampoc ha tingut aturador en els seus millors minuts en pista. Dijous, el segon partit de la sèrie, també al Palau.

Saras ha premiat Abrines, pels seus darrers grans patits, amb la titularitat però Lucic se n’ha aprofitat en atac i els seus companys s’han crescut. Els blaugrana han sobreviscut a còpia de triples però han patit el que no ha està escrit en defensa i s’han vist nou per sota (13-22), molt mala senyal després dels últims partits.

L’aparició d’Exum i Davies ho ha capgirat tot. L’australià ha començat amb un triple però en el segon quart, al costat del pivot nord-americà, ha rebentat la defensa dels alemanys, que un tres i no res s’han vist amb un 9-0 en contra (25-22).

Lucic, un talent formidable, ha mirat de sostenir els seus companys però Laprovittola, que a Màlaga es va endur una esbroncada de campionat de Saras, s’ha afegit a la festa forçant un dos més u, un contraatac letal i un triple abans del descans que ha donat la màxima diferència a l’equip (43-33). L’encert del Bayern ha baixat en picat pel domini en el rebot i la presència sempre de Hayes i Martínez en els clàssics canvis d’handbol de Jasikevicius, que ha pogut donar molts minuts de descans a Mirotic.

El Bayern ha sortit en el tercer quart disposat a plantar cara. Dos triples de Lucic i Jaramaz han obert un altre cop el duel (45-41). El Barça ha contraatac també de tres amb tirs de Jokubaitis i Mirotic (51-45) però ha estat Davies, un altre cop, el que ha fet realment mal a la defensa del Bayern. Exum, a l’últim sospir del quart, ha allargat la diferència amb una entrada marca de la casa (62-51).

El propi Exum ha rebentat el cèrcol visitant amb l’esmaixada de l’any (67-53) però ni així Saras se n’ha refiat i ha fet cinc canvis de cop però el Bayern, amb Lucic d’un altre planeta, s’ha col·locat a cinc (69-64) aprofitant una corrua d’errors dels blaugrana. Finalment tres accions brillants de Jokubaitis, Mirotic i Exum, el nou heroi culer, han sentenciat el partit amb el Palau dempeus.