Lliga femenina 2

El GEiEG, ja sense l’Uni, busca l’ascens a Melilla

Bàsquet. L’equip ha completat una temporada per sobre de les expectatives en la Lliga Femenina 2 i afronta la final a 8 amb ganes de “gaudir i competir”, segons el seu entrenador

No ha estat una temporada fàcil per al GEiEG en la Lliga Femenina 2. El club, per primer cop, va decidir jugar la competició com a equip independent ja sense acord de filiació amb l’Uni. Durant algunes setmanes els pronòstics que el donaven com un candidat al descens semblaven fer-se realitat a la pista. L’equip, a més, havia perdut jugadores clau, com ara les pivots Iho López i Laia Moya, respecte al curs anterior. Ho recorda l’entrenador, Bernat Vivolas: “Hi havia una certa desconfiança a l’entorn sobre les nostres possibilitats, però vam capgirar la tendència i amb treball van arribar també els bons resultats.”

La fase d’ascens

El premi a la reacció i una segona volta magnífica de l’equip és la classificació per a la fase d’ascens, que reuneix a partir d’avui els vuit millors equips de la Lliga Femenina 2 a Melilla. Hi ha dues places per a la Lliga Challenge, la competició que ja dona pas a la Lliga Femenina. “El nostre objectiu era la permanència, però ens hem guanyat el dret a ser aquí i el que volem fer és competir i al mateix temps gaudir. Jugarem sense pressió contra rivals que han fitxat estrangeres per buscar l’ascens, però ens ho hem guanyat”, assenyala Vivolas, que recupera la jugadora més determinant de l’equip, la base Faustine Parra, que ha estat de baixa dues setmanes. Parra va ser habitual en les convocatòries d’Alfred Julbe a principi de temporada amb l’allau de baixes que tenia l’Uni.

Altres jugadores destacades són Berta Ribas, que arriba a Melilla després de liderar l’equip júnior en el campionat de Catalunya (bronze i accés al campionat d’Espanya) i la pivot Vanessa González, una de les més expertes en el joc interior.

Els favorits

El GEiEG debuta aquest matí (11 h) en el seu grup contra el CB Arxil. Els altres dos rivals són el Castelló i l’Adavera. En l’altre grup hi seran el Picken Claret, el Viladecans, el Melilla i el Costa de Almería. “El Melilla ha encadenat 14 victòries seguides i organitza la fase; és el gran favorit juntament amb el Costa de Almería, que té el millor balanç del seu grup. Com a tercer candidat hi posaria el Picken Claret”, explica el tècnic grupista. Els dos primers de cada grup s’enfrontaran en les dues semifinals de diumenge. Els dos vencedors assoliran l’ascens.

Pensant en clau de futur i respecte a les relacions amb l’Uni, ja que els dos clubs comparteixen els equips de base, l’entrenador aposta per un “marc de respecte i col·laboració” després que els grupistes s’hagin fet càrrec de tota les despeses del seu equip sènior.

LA PRÈVIA

Molts no confiaven en nosaltres però ens hem guanyat aquest premi i volem gaudir-lo
Bernat Vivolas
entrenador del geieg
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)