Eurolliga

La màgia del Palau

Bàsquet. El Barça, que no ha perdut cap dels 12 duels decisius a casa des del 2000, se la juga (20 h) contra el Bayern

La història del Barça en cinquens partits de quarts de final al Palau Blaugrana és de 3-0. Va superar el cinquè i definitiu partit en la sèrie del 2009 contra el TAU Vitòria (78-62), la del 2013 contra el Panathinaikòs (64-53) i la del 2021 contra el Zenit de Xavi Pascual. També va superar un partit definitiu el curs 2005/06 contra el Madrid (76-70), però la sèrie era al millor de tres partits. En canvi, van caure en dues eliminatòries però totes dues eren amb el factor pista en contra: 2016, amb derrota a la pista del Lokomotiv Kuban (81-67), i 2019, a la de l’Efes (80-71). Des del 2000, al Blaugrana s’han disputat fins a dotze partits decisius sumant l’Eurolliga i l’ACB, i en tots ha passat el Barça. Dada de molta esperança per evitar la sorpresa contra un Bayern de Trincheri sense pressió.

El Palau espera viure una nit màgica (20 h, DAZN), com en les grans ocasions, i el que és segur és que hi haurà un ple absolut. Fa 48 hores que no queda cap entrada a la venda i l’ambient es preveu espectacular. Jasikevicius parla de la importància del tir exterior: “Crec que intentaran defensar la seva manera de fer i tapar la zona. Serà molt important ficar-la des de fora. Hi ha poc marge per a la sorpresa i no hi ha temps d’entrenar-se. Estem concentrats en la frescor mental i física.”

El tir exterior, la clau

Mirotic va voler enviar també un missatge optimista amb vista al duel d’avui: “Sempre hem donat una bona imatge. Cal tenir en compte que no es pot ser bo cada dia, sobretot parlant de play-off. Als vestidors s’ha dit que cal jugar millor, ser nosaltres mateixos i ser fidels al nostre estil. Ara no podem canviar res de manera dràstica.” Mirotic també va fer referència al percentatge en triples que han tingut en els últims duels: “El que és més important és no dubtar i aquest és un missatge de l’entrenador. Els tiradors no han de dubtar i el més important és la selecció dels tirs. Si estan ben seleccionats, calllançar. Aquest no és un equip d’egoistes.” El Madrid estarà pendent del matx, perquè, si guanya el Barça, serà el rival dels blancs en la semifinal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)