FIBA Champions

Manresa té el cel d’Europa a tocar

Bàsquet. FIBA Champions League. El Baxi supera el Ludwigsburg patint i demà es jugarà el títol amb el Tenerife

Ludwigsburg 55 Baxi Manresa 63

RIESEN LUDWIGSBURG:Hulls (4), Radebough (7), Simon (189, Cotton (6), Happ (4) -cinc inicial-, Polas (6), Woodard (6), Baehre, Herzog, Jacob Patrick (4), Johannes Patrick i Wohlfarth. 16/44 de 2. 4/26 triples (1 Hulls, 1 Simon, 1 Woodard i 1 Jacob Patrick). 11/20 lliures. 42 rebots (9 Happ). 7 assistències (2 Simon) i 45 de valoraicó (17 Simon).BAXI MANRESA:Dani Pérez (2), Thomasson (10), Vaulet (2), Moneke (13), Bako (10) -cinc inicial-, Francisco (8), Sima (15), Steinbergs i Valtonen. 19/45 de 2. 3/15 triples (2 Thomasson i 1 Maye). 16/27 lliures. 55 rebots (13 Moneke). 12 assistències (7 Dani Pérez) i 69 de valoració (18 Moneke).PARCIALS:17-20, 18-15 (35-35); 14-20 (49-55) i 6-8 (55-63).

Tota una ciutat, el cor de Catalunya, podrà viure demà un dia per a la història. Un dia per afegir al dia de la fundació i al dia que es va guanyar l’ACB. I ho podrà fer amb la seva gent. Ahir Miribilla es va convertir en el Nou Congost, amb tres mil seguidors que van fer que el Baxi literalment jugués com a casa. Una enveja majúscula del bàsquet europeu amb una afició fidel. Una afició entregada als seus ídols i molts més que arribaran demà per viure una nit única. Només queda un pas per tocar el cel d’Europa per primera vegada: superar el Tenerife. Aquest curs una victòria per a cada equip en els duels ACB. És cert que els canaris tenen una plantilla top i jugadors que han jugat mil batalles com aquestes. Amb un tècnic que ja ha guanyat la FIBA Champions League el 2017. Però la il·lusió mou muntanyes, i en il·lusió a Manresa no els guanya ningú. Va ser brutal.

El matx va ser duríssim des del salt inicial on el Ludwigsburg havia atrapat 8 rebots ofensius en els primers 5 minuts del matx. El joc físic es va imposar a l’encert: pèrdues, errors i molts nervis. Però tot i fer una mala primera part, en què el Baxi no va poder mostrar el seu joc, al descans tot estava obert (35-35). En el tercer quart va ser quan es va trencar la igualtat. Els de Pedro Martínez, amb un Moneke sumant en moltes coses (13 punts i 12 rebots), amb Dani Pérez repartint (7 assistències) i sense encert en atac però amb una gran feina defensiva col·lectiva que va fer que en el darrer quart el Ludwigsburg només anotés 6 punts en tot el període i neutralitzés una possible remuntada.

Anna Caula, la secretària general de l’Esport, va assistir al matx i va veure com Huertas salvava el Tenerife en la primera semifinal contra un Hapoel Holon que es va avançar (69-68), però el brasiler va sentenciar.

ELS VESTIDORS

Tenim la millor afició d’Europa i s’ha tornat a demostrar; un ambient increïble, el somni encara no és un fet, però hi estem molt a prop
Chima Moneke
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)