LEB Or

“No hem de pensar més enllà del primer partit”

Bàsquet. Albert Sàbat, que ha assolit quatre ascensos a l’ACB, recomana no fer plans a llarg termini amb vista al duel contra el Leyma Corunya

Setmana gran del bàsquet a Fontajau i Girona. El club de Marc Gasol comença el seu primer play-off d’ascens a l’ACB amb dos partits contra el Leyma Corunya dijous (20.30 h) i dissabte (18.00 h). Hi ha pocs jugadors en la categoria que hagin jugat més partits d’aquest estil que el llagosterenc Albert Sàbat, un autèntic especialista en els ascensos. Aquesta vegada, amb tot, afronta un desafiament desconegut, portar un club de Girona a la màxima categoria: “Aquest club ha crescut molt els últims anys i ara vivim un moment molt especial; però malgrat tot hem de tocar de peus a terra i fer un treball previ molt gran per tenir possibilitats de jugar la final a 4.

El secret

Sàbat és el jugador que més bé pot aconsellar els seus companys sobre com afrontar un play-off d’ascens per la seva pròpia experiència. “Sobretot no hem de pensar més enllà del partit de dijous. Treballar molt per preparar-lo i centrar-nos en els jugadors que tindrem al davant.”

Abans de fitxar pel Joventut l’estiu del 2015 el base de Llagostera havia assolit quatre ascensos a l’ACB, dos amb el Burgos, un amb el Canàries i un altre amb el Lucentum Alacant. Cap d’aquests equips el va renovar tot i ser un jugador clau en totes les eliminatòries.

El vencedor d’aquest play-off serà un dels equips que jugarà la final a 4, encara sense una seu definida. “Si passem estic convençut que el club farà tot el possible per portar-la a Girona, però els altres també la voldran fer; seria molt maco. Ara, però, el més important és pensar en el partit de dijous”, insisteix el jugador, que ja va viure l’ascens de la LEB Plata a la LEB Or fa dues temporades.

PROTAGONISTA

Seria molt maco jugar una final a 4 a Fontajau però tothom la voldrà organitzar
Albert Sàbat
jugador del bàsquet girona
Patrocini

Els precedents

L’últim partit entre el Leyma Corunya i el Girona es va resoldre amb una clara victòria per als de Jordi Sargatal a domicili (72-96) en una de les exhibicions que ha fet Fjellerup aquesta segona volta (23 punts i 4 rebots en 26 minuts). Gasol (16 punts i 10 rebots) també va ser superior als pivots, l’exjugador del Barça B Atoumane Diagne i el nord-americà Jeffrey Ward. El Corunya s’ha reforçat per al “play-off” amb l’escorta nigerià Zaid Hearst, que ha jugat 13 partits de la lliga regular amb el Lucentum exhibint una gran capacitat anotadora (18 punts per partit).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)