NBA

Bàsquet. NBA

Curry, Kerr, Klay i Roble

Albert Robledillo és campió de l’NBA com a ‘scout’ dels Warriors; fa mig any treballava al diari L’Esportiu, feia retransmissions de la Penya a Ràdio Badalona i era responsable del web Eurohopes

Albert Robledillo (Sabadell, 14/07/1990) és un d’aquells casos que t’expliquen que la vida et pot canviar d’un dia per l’altre. En Roble, com el coneixen en el món periodístic, va sortir de la facultat i va entrar al diari L’Esportiu. Hi va ser durant més d’una dècada, treball que va compaginar amb les retransmissions del Joventut a Ràdio Ciutat de Badalona. Allà, com a segona veu, va anar fent-se un lloc en el món del bàsquet, un esport al qual el va enganxar el seu pare esportiu: Enric Campos, responsable de l’Escola de Bàsquet del Joventut (1982-1997), impulsor dels campus a Espanya quan gairebé ningú en feia. En Roble era amic del seu fill Edu i van començar a entrar en el món de la cistella al club Creu Alta de Sabadell, on Enric Campos és un referent. La seva passió va anar creixent, cada vegada més implicat amb gent del bàsquet i tenint relació amb jugadors, tècnics i directors esportius. Va conèixer Francesco Cavalli, que li va passar el testimoni del web i el servei de scouting internacional Eurohopes. Això li va servir per viatjar a europeus, mundials i diferents campionats per veure jugadors, i allà és on va conèixer molts scouts NBA. A l’octubre, mentre compaginava el web, L’Esportiu i les retransmissions, va rebre la trucada dels Warriors, que el volien entrevistar. Hi havia una vacant a Europa. El van agafar –ho fa vivint a Sabadell– i la vida li va canviar del tot. Només sis mesos després, el van convidar a anar al cinquè partit de les finals, i a Boston va viure in situ l’anell de campions dels Warriors. Robledillo encara està en un núvol: “És un somni fet realitat, no es pot dir millor; la franquícia m’ha tractat com un més, espectacular, convidant-me a celebrar al vestidor el títol amb ells, també a la rua que es va fer ahir pels carrers, i ara centrats ja en el draft. Si m’ho haguessin dit fa mig any hauria dit a tothom que estaven bojos.” El català s’ha tret mèrit de tot l’èxit: “He tingut un 0,00000000000001 per cent de l’èxit perquè acabem d’aterrar; el que em marco és tenir el mercat europeu controlat, ajudar a prendre bones decisions i estar a l’altura del que és un autèntic vaixell de creuer com són els Warriors.”

6
mesos
només fa que fa de ‘scout’ dels Warriors a l’NBA, feina que el va obligar a canviar de vida.
11
anys
feia que treballava escrivint al nostre diari, L’Esportiu, abans de fer el canvi.
3
feines
compaginava en el món laboral: L’Esportiu, les retransmissions a Ràdio Ciutat de Badalona i al web Eurohopes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)