Europeu

La selecció espanyola supera Geòrgia (64-90)

Bèlgica, següent rival de l’equip estatal aquest diumenge (16.15 h)

Segona victòria en dos partits per a la selecció espanyola en l’europeu, aquest cop contra un dels amfitrions del torneig, Geòrgia, amb Joel Parra titular (8 punts i 5 rebots). L’equip estatal ha manat sempre i al tercer quart ha encarrilat el triomf des de la línia de 6,75 m. Willy Hernangómez, màxim anotador del partit amb 14 punts.

El primer triple del partit, de Rudy Fernández, (9-13) obria la primera escletxa (9-15 Willy Hernangomez). Pradilla de tres a tauler igualava la màxima (23-29). La tècnica a l’entrenador local, el grec Ilias Zoura, permetia veure una màxima de 7 (25-32 i 31-38) que amb un parell de bones defenses i una cistella de López-Arostegui en una segona opció la deixava en 9 a la mitja part (31-40).

L’esmaixada de Willy a l’inici del tercer quart i el triple de Juancho (34-51) desequilibraven la balança a 7:21. El conjunt georgià reaccionava després de temps mort amb dos triples (40-51) i Sergio Scariolo havia de recórrer també a la pausa, a 5:29. Lorenzo Brown també sumava des de 6,75 m (40-54). La tècnica a Pradilla permetria els locals ajustar la diferència (45-54), però entre els triples de Díaz i Rudy i una bona defensa –dos punts encaixats, de tir lliure– el mateix Pradilla tancava el tercer quart amb un triple sobe la botzina des de la cantonada (47-71). Brizuela de tres establia els 25 (55-80), quan el seleccionador georgià ja havia assegut els seus home simportants pensant en el duel de demà contra Turquia. Espanya juga aquest diumenge contra Bèlgica (16.15 h).