ACB

Barça-Penya, segon capítol

Bàsquet. ACB. Tres dies després de la victòria blaugrana en la final de la Lliga Catalana a Tarragona, la pugna es trasllada a Sevilla amb una plaça per a la final de la supercopa en joc

Tres dies després de la final de la Lliga Catalana, el Barça i la Penya es tornen a veure les cares en la semifinal de la supercopa ACB. La pugna per la supremacia catalana es trasllada de Tarragona a Sevilla (21.30 h per #Vamos), aquest cop amb una plaça per a la final en joc. L’altra semifinal enfrontarà el Madrid, que defensa el ceptre de les quatre últimes edicions, i l’amfitrió, el Real Betis (18.30 h).

Els discursos previs a la disputa de la Lliga Catalana, sobre els pocs entrenaments amb l’equip al complet, són igualment vàlids per a aquesta cita, especialment en el conjunt blaugrana, amb moltes més cares noves que la Penya. En tot cas, els de Saras Jasikevicius, que ja van recuperar el tron de la lliga catalana (82-92) després de dues edicions perdudes, intentaran fer el primer pas cap a un títol on han perdut les tres últimes finals contra el Madrid i que no guanyen des del 2016 a Màlaga. El tècnic lituà es pren amb certa sorna la càrrega de partits només començar i no té clar si és positiu tornar-se a enfrontar al conjunt verd-i-negre 72 hores després d’haver-lo superat: “Depèn. No podem controlar el calendari. S’ha d’aprendre del que vam fer bé i malament. La prioritat és la mentalitat, tot comença de zero. És un altre títol i s’ha d’oblidar la final de Tarragona.” Jasikevicius tindrà la baixa ja coneguda de Mirotic.

Per la Penya, jugar la supercopa és un premi a la magnifica trajectòria del curs passat, com va recordar el seu entrenador, Carles Duran. Amb tot, no renuncien a res: “El bon joc del curs passat suposa que ara puguem aspirar a guanyar un títol, i hi anem amb tota la il·lusió i l’ambició de competir de la millor manera.” Amb el precedent de Tarragona, Duran té clares les consignes per guanyar la partida al Barça: “Hem de tenir millor ritme de partit i defensar molt millor les seves individualitats, que són moltes.” L’aler pivot William Howard és baixa perquè continua recuperant-se d’un trencament miotendinós al bessó de la cama dreta.

ELS PROTAGONISTES

La prioritat és la mentalitat, tot comença de zero. És un altre títol i s’ha d’oblidar la final de Tarragona
Saras Jasikevicius
És un gran premi per la gran temporada del curs passat. Hi anem amb il·lusió i ambició per guanyar-la
Carles Duran

Nnaji, renovat fins al 2027

El Barça i James Nnaji (2004 i 2,12 m) han arribat a un acord per a l’ampliació de contracte del jove pivot nigerià per tres cursos més, fins al 30 de juny del 2027. Aquest curs continuarà a cavall del primer equip i el Barça Atlètic.

Carles Duran, millor entrenador

Carles Duran ha estat escollit millor tècnic del curs passat per l’Associació Espanyola d’Entrenadors de Bàsquet (AEEB). És el primer cop que el tècnic verd-i-negre obté aquesta distinció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)