ACB

Després de l’NBA ve l’ACB

ACB. La lliga viu un augment del nivell brutal, amb el Barça sent candidat a tot, amb Girona tornant 14 anys després amb un projecte ambiciós i amb la Penya i el Baxi Manresa intentant el més difícil encara: repetir un curs històric

Girona tornarà demà a viure (21 h, Movistar) un partit ACB catorze anys després. Serà contra el vigent campió de la lliga i la supercopa: el Madrid. Fontajau quedarà petit per veure l’equip d’Aíto, que arrenca havent fet una bona pretemporada, després d’una estada de tres dies a Calonge però sense haver jugat amb Garino i pendent del fitxatge d’un quatre. Marc Gasol intentarà mantenir-se físicament a to perquè és la peça clau. Només juguen un partit per setmana. Dijous serà el torn d’un Baxi Manresa que s’intentarà prendre la revenja al Nou Congost de la derrota en la final de la FIBA Champions League contra el Tenerife. Els de Pedro Martínez, que ja va avisar que no està content de Lee, acaben de fer un any històric, però al tècnic li han marxat Francisco, Maye, Thomasson, Moneke i Bako. Els miracles al Nou Congost són grans, però sembla impossible que l’equip s’acosti al que va fer el curs passat. Divendres serà el torn del Barça, que visita la pista del Gran Canària de Jaka Lakovic a la banqueta i de Savané a la presidència. Uns blaugrana pendents del retorn de Mirotic a finals d’any i acoblant peces en un projecte top. Finalment la Penya obre al Palau Olímpic el curs contra un Bilbao que sembla que està cridat a lluitar per la permanència. Els de Carles Duran, escollit millor tècnic del curs passat, tenen tres reptes: mantenir-se entre els grans en l’ACB, arribar lluny a l’Eurocopa i fer d’amfitrió en la copa del Rei, que fa 38 anys que no es disputa a Badalona.

Entre els favorits torna a aparèixer el Madrid postLaso, ara amb Chus Mateo a la banqueta. Els projectes de València, de nou en l’Eurolliga amb Mumbrú, i el Baskonia, amb Peñarroya, fan por, i el nivell ha tornat a pujar molt. A la zona baixa, Bilbao se suma a Granada com a candidats al descens, pendents del Fuenlabrada. De reüll, el bàsquet català mira a la LEB Or, en què el Lleida i el MoraBanc intentaran el somni de tornar a l’ACB amb l’Estudiantes i el Burgos amb projectes increïbles.

LES DADES

6
tècnics
catalans a l’ACB: Pedro Martínez (Baxi), Josep Maria Raventós (Fuenlabrada), Carles Duran (Penya), Joan Peñarroya (Baskonia), Àlex Mumbrú (València) i Jaume Ponsarnau (Bilbao). No tenen equip Joan Plaza ni Salva Maldonado.
1
avís
faran els àrbitres a tot l’equip quan un jugador es quedi la pilota en camp defensiu després que els àrbitres hagin xiulat una violació. És com en la simulació.
Patrocini

Rècord total: 12 dels 18 equips han arrencat a Europa

El Barça arrencarà el seu pas per l’Eurolliga divendres 7 d’octubre contra l’Olympiacòs (20.30 h). Els blaugrana volen treure’s l’espina d’haver-se quedat a les portes de l’èxit en ser eliminats en les semifinals de la final a quatre pel Madrid. Pel que fa a l’Eurocopa, la Penya no s’estrenarà fins l’11 d’octubre a Badalona contra el Brescia italià. Són un dels candidats al títol, però la patacada contra l’Ulm amb el factor pista a favor del curs passat en els vuitens de final al Palau Olímpic encara fa mal. Finalment el Baxi Manresa tornarà a jugar competició europea amb la FIBA Champions League, en què va ser finalista el curs passat. Començarà dimarts vinent a la pista de l’històric Llemotges (20.30 h). En el grup també hi té el VEF Riga letó i el Benfica, que va deixar fora en la fase de classificació el Bamberg alemany. El primer passa directe a la següent fase, i el segon i el tercer classificats disputen una eliminatòria. El Bàsquet Girona serà un dels únics sis equips de tota l’ACB que no jugaran competició europea, amb un partit per setmana. Tampoc juguen a Europa el Fuenlabrada, el Granada, el Betis, l’Obradoiro ni el Bilbao. Ha quedat fora de la fase prèvia de la FIBA Champions League el Bilbao.

Cinc catalans la Penya i el Girona; el Manresa, tres

L’ACB tindrà 21 catalans. Qui més en té és la Penya (Ventura, Parra, Vives, Ribas i Busquets) i el Girona (Marc Gasol, Vila, Figueras, Franch i Sorolla). El Baxi en té tres (Jou i els dos Danis, Pérez i García) i el Barça, dos (Paulí i Sergi Martínez). El Granada, dos més (Costa i Vila); el Gran Canària, dos (Salvó i Bassas); l’Obradoiro, un (Àlex Suárez) i un el Bilbao (Rabaseda).Hi ha una selecció balear (Rigo, Abrines, Rudy, Llull, Tomàs, Sastre i Sergi García) i l’andorrà Colom. No té equip Marc García.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)