Lliga femenina

L’Spar Girona supera l’Araski (69-76) i busca la seva tercera supercopa demà (20 h)

El València elimina l’Avenida (83-71) amb 38 de valoració d’Ángela Salvadores

L’Spar Girona supera l’Araski i aspira al seu tercer títol de supercopa aquets diumenge (20 h) contra el València, a qui superava dimecres (68-62) i que deixava l’Avenida sense final (83-71) amb 38 de valoració d’Ángela Salvadores. Gardner amb 16 punts, màxima anotadora per les de Bernat Canut, que feia debutar Tolo (12 punts i 14 de valoració).

L’Uni marxava en l’electrònic amb un 0-12 al segon quart (11-30) i després d’un 11-0 abans de la mitja part, les amfitriones aconseguien empatar a 42 al tercer quart i malgrat veure’s 17 amunt (51-68) l’equip gironí no podia respirar tranquil fins el final.

L’Spar anava per davant des de la primera possessió (0-2 Labuckiene) i quan Murphy sortia només necessitava 3 segons per anotar (4-10 a 5:34, temps mort local). Etxarri des de 6,75 m (6-13) i Tolo i Bradford des de 4,6 m (9-16 ampliaven el marge) amb Chagas (4-8 i 9-13) com a únic argument verd.

Bradford tancava el primer quart 9-18 i fins que quedaven 7:36 pel descans l’Uni no anotaria: 11-21 triple de Drammeh per obrir un 0-12 amb la meitat dels punts (6) de Gardner (11-30). L’Araski estava a la lona però l’11-0 liderat per Atkinson (9 punts, tots al segon quart) el posava al partit fins que Etxarri rescatava les gironines (23-32 a 2:53) en la penúltima cistella en joc visitant, prèvia a una acció individual marca de la casa de Flores (27-34 a 1:36) per arribar al descans 31-36).

Els triples de Holopoainen (37-38 i 40-42) encenien el partit a l’inici del tercer quart, i malgrat els punts de Labuckiene i Murphy Atkinson empatava a 42 de tir lliure. Murphy des de 6,75 m i Gardner en suspensió imposaven la qualitat individual (42-47). L’acció amb Tolo i Etxarri al terra disputant una pilota dividida en atac s’acabava amb el segon triple de Murphy (45-52), mentre la tècnica a Made Urieta en una falta de Diarra a l’australiana permetia arribar a la barrera psicològica (45-55). Tolo assistida per Flores feia els últims punts del tercer quart (51-59).

Flores assistint Etxarri superava la zona de l’Araski a l’inici de l’últim quart (51-61) i Drammeh al contraatac assistit per la base, que capturava el rebot defensiu, obligava Urieta a reordenar els conceptes: 51-63 a 8:52. Tolo forçava la falta en atac a Diarra. Drammeh seguia sumant en cursa (51-65 per la dreta i 51-68 de tres per l’esquerra). Els triples de Chagas i Asurmendi feien que Bernat Canut, que havia canviat el cinc de dalt a baix, demanés temps mort (57-68 a 5:39). Holopoainen feia el 60-68 també de lluny i la base navarresa sobre la botzina feia el 62-68. La tornada de Gardner (62-70) i Drammeh permetien Araújo anotar sola després de recuperació (62-72). Dues cistelles seguides de Labuckiene, assistida per Araújo i Flores, deixaven el 64-76 a 1:04. Chagas (triple i cistella després de recuperació) feia el 69-76.