ACB

Un tres i no res

Bàsquet. La tercera derrota del Girona en tres partits a l’ACB és la més àmplia, contra el rival més feble i amb l’equip gironí a remolc des de l’inici i sense arguments per respondre

Monbus Obradoiro 89 Girona 63

MONBUS OBRADOIRO:T. Scrubb (12), Bender (18), Blazevic (10), P. Scrubb (11) –cinc inicial–; Vicedo (3), Westermann (9), Walker (8), Guerrero (2), Muñoz (6) i Suárez (3). 19/35 de 2, 15/32 triples (3 P. Scrubb, 2 T. Scrubb, Bender, Walker i Muñoz i 1 Paige, Vicedo, Westermann i Suárez), 6/6 tirs lliures, 43 rebots (10 Blazevic), 26 assistències (9 P. Scrubb) i 115 de valoració (24 Bender).BÀSQUET GIRONA:Fjellerup (6), Taylor (6), Miletic (6), Bursac (2), Franch (2) –cinc inicial–; Vila (11), Figueras, Prkacin, Colom (3), Hanzlik (9), Garino (5) i Gasol (13). 19/46 de 2, 6/24 triples (3 Hanzlik i 1 Vila, Colom i Garino), 7/10 tirs lliures, 32 rebots (8 Miletic), 17 assistències (6 Colom) i 68 de valoració (21 Gasol).PARCIALS:29-13, 19-24 (48-37), 17-10 (65-47) i 24-16 (89-63).

El 88-94 a casa contra el Madrid i el 76-67 a Tenerife no són res comparat amb el 89-63 a Santiago de Compostel·la, on el Girona va encaixar la derrota més àmplia. Va ser el pitjor partit perquè es va veure superat des del 12-2 encaixat amb punts dels cinc titulars del conjunt gallec –Taylor, molt discret (3/7 tirs en 18:29) va fer el 0-2–, molt inspirat en el triple (15) i que va acabar amb el d’Álvaro Muñoz a tauler. Un pas enrere en l’evolució de l’equip, que malgrat no guanyar havia ofert una més que correcta versió en els dos primers partits contra rivals superiors. També ho seria l’Obradoiro ahir, de principi a fi, quan els vermells acabarien dispersats, amb els jugadors fent la guerra pel seu costat i amb poques sensacions per a l’optimisme més enllà que la temporada serà llarga i hi ha marge en tots els sentits. Això no s’arregla amb el que sembla imminent fitxatge d’Oriola, que serà una peça més per ajustar a un engranatge que no acaba d’arrencar des del punt de vista col·lectiu.

Gasol i Vila no van sortir de titulars. El bescanoní va sortir per Fjellerup a 5:38 (12-4) i el president en un triple canvi a 2:31 amb 21-13, després del qual els locals van lligar un 8-0: 29-13, triple de Vicedo (5/9). L’equip de Moncho Fernández va atacar com va voler, i els d’Aíto van marxar al descans (48-37) amb quatre faltes (dues en cada quart), 18-13 en els rebots (6-8 en la cistella dels vermells) i set locals amb triple anotat (8/15). Bursac a l’inicial era per defensar Dragan Bender i evitar el desgast del president. El croat (2,13 m) seria el millor del partit amb 18 punts (2/2 triples), 8 rebots i 24 de valoració (+24 amb ell al parquet) en 23:50.

Un oasi

Dues accions de Gasol –la primera amb tir addicional–, dos triples de Hanzlik –un de cada costat– i l’esmaixada de Vila sol al contraatac van acostar els gironins en l’inici del segon quart (31-26 a 6:49). Un oasi perquè el temps mort gallec i la marxa de Gasol a la banqueta a 4:48 amb set punts (38-29) va donar aire als interiors de l’Obra: 42-32, vuitè punt de Bender. I quan el president va tornar a 2:11, van aparèixer de nou els triples: 45-34 Walker i 48-35 Suárez, setè triplista local (8/15).

Els primers punts de Garino amb el Girona a l’ACB van arribar seguits d’un 8-0 local amb dos triples i dues pèrdues vermelles que van provocar la màxima de 17 (56-39 Blazevic de dos), reduïda pel primer triple de l’argentí. Les pèrdues (11) continuaven sent una llosa i els locals podien enllaçar cistelles fàcils (62-45) per mantenir els 17 (19 assistències). Aíto ho va aturar a 2:30 i el partit es va adormir fins que Álvaro Muñoz va tancar el tercer quart amb triple de la cantonada 65-47 (11/22).

Walker de lluny va fer el 68-49 en l’últim quart que havia obert Colom –inèdit en el tercer– i Hanzlik va respondre amb el seu 3/5 (68-52) de 6,75 m. Bender davant Gasol va completar un contraatac de manual (72-54) i Phil Scrubb va ser l’autor del 13è triple gallec (75-54) i el 14è, de Bender, va fer que la diferència superés per primer cop els 20 (82-61).Muñoz, a tauler i en l’últim segon, deixava constància de com de gran havien vist el cèrcol els jugadors de l’Obradoiro tot el partit.

15
triples
en 32 intents de l’Obradoiro, amb nou jugadors sumant des de 6,75 m
4
faltes
dels vermells en la primera meitat, dues cada quart (48-37) quan set locals havien sumat de tres