Lliga femenina

L’Spar Girona guanya la seva tercera supercopa contra el València (70-65)

El primer títol FEB del curs és per a l’Spar Girona, que amb el seu segon triomf contra el València aquesta setmana guanya la tercera supercopa de l’Uni, la primera lluny d eFontajau, en una final resolta a cara o creu: Rebekah Gardner (13 punts) a 21,5 per acabar no fallava els tirs lliures (69-65) i Flores (12) tancava el marcador també de 4,6 m (1/2).

De llibre

L’inici gironí era de manual: 12-3 Araújo amb un triple de 8 metres a 6:53. La gallega feia pujar el 16-3 amb una sola cistella concedida i després d’anotar (2-2, Salvadores). Bernat Canut ja havia canviat el cinc a 2:47 i entre Bradford i Murphy trencaven el 0-7 encaixat (16-10 triple de Lamana). Només les tres pèrdues al final del primer quart donaven un respir a les taronges (22-13 Casas).

La màxima

Tolo amb l’esquerra i el teva-meva de Murphy i Etxarri amb addicional i Flores en suspensió recuperaven la màxima (29-16) i l’australiana l’ampliava en u per u a 7:47 per la mitja part (31-16). Les taronges endurien la defensa i entre Ouviña i Fam ajustaven el resultat, també perquè la següent cistella gironina era la de Flores a 2:54 (35-27). Carrera a 23 segons ajustava el marcador (35-32) i, després de temps mort, Flores a una ma deixava el 37-32 amb Gardner inèdita al quart per estar amb 2 faltes des del primer.

I gràcies

Carrera als tirs lliures de la tercera de Gardner donava el primer avantatge al València a 6:44 per acabar el primer quart (41-42) i la cistella de Tolo d’ofensiu (41-38) a 7:52 com a únic argument en joc. Bernat Canut demanava temps a 5:50 (41-44). La següent cistella era de Cornelius de 6,75 m a 4:10 (46-47), després del triple de Romero i abans de la quarta de Gardner sobre Gulich a 4:00 quan l’alemanya tirava de tres: 46-49. Murphy de dos i Labuckiene amb 3/4 tirs lliures recuperaven la iniciativa (51-50), amb Cornelius i Flores juntes però cap de les dues anotava i el tercer quart es tancava amb l’empat a 53 de Murphy, màxima anotadora amb 13.

Benvinguda

Els primers punts d’Etxarri i el triple frontal a tauler de Flores al límit de la possessió impulsaven l’Uni (58-53). Murphy d’ofensiu a una pedra de Flores, amb addicional falat, donava un respir a la superioritat taronja a dins contra Araújo i Etxarri (60-57). Drammeh i Tolo refeien el cinc però fallaven en atac i a l’australiana li xiulaven dues faltes en atac seguides i la cinquena en la següent defensa a 4:35 (60-59): 60-61 Carrera de tir lliure.

Alternança

La bomba de Flores a tauler amb el cinc inicial a pista mantenia l’alternança i a Carrera també li assenyalaven falta en atac en la següent possessió al seu 62-63. Araújo amb revers (64-63) i Casas de 4,6 m a 1:37 mantenien el teva - meva (64-65) fins que la pèrdua gironina a 1:19 i la taronja a 1:12 acabaven amb possessió per a l’Spar: Gardner duia la pissarra a la pista i amb la quarta de Carrera deixava el 67-65 a 1:03.

Ouviña fallava l’atac del valència però l’Uni esgotava la següent possessió i amb 33 segons. La pèrdua de Romero acabava amb Gardner a la línia de tirs lliures a 21,5: 69-65. Etxarri assegurava el rebot al triple de Gulich, Flores feia 1/2 i robava la pilota a mig camp.