Eurolliga

El primer bitllet europeu

Bàsquet. Eurolliga. L’Spar Girona ja és a França per disputar el transcendent partit d’anada de la prèvia de l’Eurolliga contra l’ESB Villeneuve-Ascq (20h, Youtube Euroleague) al pavelló de Palacium

El camí cap a l’Eurolliga comença avui per a l’Spar Girona de Bernat Canut. Després d’uns anys històrics per al club gironí, on ha aconseguit arribar fins a dues vegades a quarts de final de la competició, l’Uni Girona enceta la fase prèvia contra l’ESB Villeneuve-Ascq a les vuit del vespre. Les gironines van viatjar ahir al matí cap al nord de França, Lilla, on van dur a terme una sessió d’entrenament al Palacium, pavelló on es disputa l’anada de la fase prèvia. Un partit exigent que el seu tècnic afronta amb il·lusió.

La ressaca és bona

Bernat Canut va comentar que la supercopa se l’han pres com una bona preparació abans del partit d’avui. El tècnic valora positivament l’acumulació de minuts. “Aquests dies a Vitòria han estat bons per l’equip. És una empenta de motivació i d’esperança. Ens ha reforçat, però tenim els peus a terra perquè ens queda molt marge de millora”, va dir Canut. Per al partit d’aquest vespre, les gironines tindran només la baixa ja coneguda de Nora Galve, que encara s’està recuperant d’una lesió.

Mig bitllet a Europa

L’anada al Palacium de Villeneuve és la primera prove de les dues que ha de passar l’Spar Girona si vol ser a la fase de grups de l’Eurolliga. “Mirem només el primer partit per anar a obtenir un bon resultat i tenir bones sensacions. Si fem un bon partit, farem un pas endavant. De moment, ens oblidem de la tornada a Fontajau”, va explicar el tècnic lleidatà. L’eliminatòria es decidirà el dimecres 19 d’octubre al feu gironí.

Un rival exigent

L’equip dirigit per Rachid Méziane arriba a la cita sense encara haver començat la Ligue Féminine i amb menys rodatge que les gironines.

Així ho va explicar Bernat Canut: “En l’aspecte tàctic no tenim gaire informació, però ens centrem en nosaltres. És un equip molt físic, tenen tres peces que sobresurten, la Burke, la interior Diallo i la base talentosa i desequilibrant Abdelkader. Tot plegat acompanyat d’un bloc gran i fort”, va concloure el tècnic del Girona. Així doncs, d’aquí a pocs dies l’Uni Girona pot certificar la seva participació, per quarta temporada consecutiva, en la prestigiosa Eurolliga

UNA PRÈVIA MÉS

El Girona tornarà, una temporada més, a la fase prèvia de la competició europea. El curs passat, l’Spar Girona va evitar jugar-la després de guanyar la copa de la temporada 2021/22 ja amb Alfred Julbe a la banqueta. L’últim precedent en la fase prèvia a l’Eurolliga és de fa dos anys, quan el Girona va haver de superar l’ACS Sepsi romanès per entrar dins la fase de grups entre els millors divuit equips del continent europeu. El partit es va jugar a Turquia amb les d’Èric Surís de locals i on van poder portar la classificació cap a Girona amb un partit, de menys a més, de les gironines, que van sentenciar en els dos últims quarts. El resultat final va ser de 76 a 54, que van situar en el grup C de l’Eurolliga el Girona.

LA PRÈVIA

Des d’un principi sabíem que seria tot molt atapeït. Només vam poder celebrar una estona el títol al vestidor, després ja tocava la prèvia
No tenim gaire informació en l’aspecte tàctic del Villeneuve, però ens centrem en nosaltres per fer un bon partit i tenir possibilitats
Mirem només el primer partit per fer un bon resultat. Ens hem d’oblidar de la tornada a Fontajau
Bernat Canut
Entrenador spar Girona
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)