Lliga femenina

Fontajau ha de marcar el camí

Lliga Femenina. L’Spar Girona guanya un Lugo fort en la primera meitat i ja pensa en la cita europea a casa

Spar Girona 75 Ensino Lugo 54

SPAR GIRONA:Cornelius (13), Murphy (13), Etxarri (7), Gardner (10), Labuckiene (4) –cinc inicial–; Flores (4), Tolo (6), Parra, Drammeh (1), Bradford (9) i Araújo (8). 22/37 de 2, 7/18 triples (3 Cornelius, 2 Gardner i 1 Murphy i Bradfors), 10/13 tirs lliures, 35 rebots (7 Araújo), 15 assistències (3 Tolo i Labuckiene) i 89 de valoració (22 Murphy).ENSINO LUGO:Olaeta (2), Prieto (7), Segura (7), Giomi (6) i Martiañez (2) –cinc inicial–; Castedo, Millán (21), Aliaga, Roundtree (6) i Miller (3); 16/41 de 2, 5/18 triples (4 Millán i 1 Segura), 7/10 tirs lliures, 25 rebots i 36 de valoració (17 Millán).PARCIALS:2-7, 8-0, (18-16), 5-10 (39-28), 11-2 (52-41), 12-3, 11-10 (75-54).

2 0 2 104 178

Triomf de l’Uni Girona en la segona jornada de lliga contra l’Ensino Lugo, amb 13 punts i 22 de valoració de Murphy, també 13 de Cornelius –3/4 en triples– i Gardner amb 10. Etxarri, amb un 14 de valoració, va ser la jugadora més destacada en defensa. Del Lugo va sobresortir, una jornada més, Blanca Millán amb 21 punts –4 triples– i 17 de valoració. El Lugo va començar fort a la pintura. Una jugada individual de Martiáñez sota el cèrcol va obrir el marcador. La resposta va ser de Drammeh en el tir lliure, després d’una nova acció de la catalana, que va cedir en safata a la pivot Giomi (1-4). L’equip de Bernat Canut es va sentir incòmode amb el plantejament defensiu de les gallegues i només des del tir lliure va poder anotar (2-5). La màxima del Lugo va arribar després que Giomi anotés al pal baix (2-7). Les gironines van fer bona una recuperació de Murphy amb posterior cistella a pler, per guiar el parcial de (8-0) a 4:44 del final el primer quart. L’Uni va posar la directa al capdavant del marcador després d’una cistella treballada al pal baix d’Araújo, pescant un rebot ofensiu (10-7). El tècnic visitant va demanar el primer temps mort. La distància es va ampliar amb una bona defensa local, Flores va posar una bona mà en defensa i va desplegar l’atac amb un triple de Murphy. La resposta, però, va ser ràpida i Millán va trencar el mal gallec amb cinc punts des de la banqueta (13-12). Bradford, en l’últim segon, va desfer l’empat en el primer quart (18-16). El segon període va començar amb molt d’encert dels dos equips. Millán –2/2 en triples– i Cornelius, anotant el seu primer tir de tres, van accelerar el ritme anotador. El parcial de 5-10 inicial va obligar Canut a demanar temps mort (23-26). Bradford, amb una gran assistència, va donar els primers punts de Gardner contra tauler (27-28). A còpia de rebots ofensius i encert de Cornelius de tres, l’Uni va establir un parcial favorable (11-2) a 2:53 del descans (34-28). Bradford va catapultar l’equip amb un triple a pocs segons del final del quart i posar la màxima (39-28). Gardner amb vuit punts i Etxarri estel·lar en defensa –una recuperació i un tap–, van segellar el bon inici del tercer temps (47-28). Per contrarestar, l’exterior del Lugo, Millán, va liderar el parcial (0-6) del seu equip amb el seu tercer triple –3/5– quan faltaven 5:10 per a la conclusió del quart. El coixí gironí es va anar diluint a cop de cistelles ràpides de les visitants. Un bon parcial (2-13), amb vuit punts seguits de Millán, van fer baixar de la línia dels deu punts (49-41). Murphy es va enfilar als tretze punts amb un dos més un a 45 segons. El quart va concloure amb les de Canut ampliant l’avantatge (52-41). El joc fluid en atac van donar solucions en el joc interior, Labuckiene i Flores –amb dues cistelles alliberades al pal baix– van posar la màxima del matx (64-44) quan faltaven 4:20 per acabar. Cornelius va fer aixecar Fontajau amb un triple amb l’ajuda del tauler i el partit es va acabar amb l’Spar firmant la segona victòria consecutiva a casa (75-54).

És una victòria que ens ha de donar moral. Dimecres ens visita un rival molt físic i molt dur