Eurolliga

Jo era a Fontajau aquell dia

Bàsquet. Eurolliga. L’afició vol viure un dia per a la història i empènyer l’Spar a remuntar els 12 punts del partit d’anada i tornar a la màxima competició europea per quarta temporada seguida

iar

El factor Fontajau ha de ser decisiu i l’afició anirà mentalitzada per viure una nit d’aquelles per recordar, per a la història, perquè d’aquí a un temps puguin dir: “Jo era aquell dia a Fontajau.” Serà aquest vespre (20.15 h Esport3 i Youtube) en la que es preveu que sigui una nit màgica amb l’objectiu d’obtenir un bitllet per disputar per quarta temporada consecutiva la màxima competició continental. Una Eurolliga d’alt nivell. Quedar-ne fora voldria dir passar a jugar l’Eurocopa.

L’afició de l’Spar Girona ha de ser la sisena jugadora perquè el seu equip la necessita més que mai. El repte és majúscul: remuntar 12 punts de renda –69-57 en el partit d’anada a França– a un rival com l’ESVA Villeneuve, que és conscient que té una gran oportunitat perquè té un gran coixí i la pressió és per a les de Bernat Canut. Però l’Spar ja ha après la lliçó del partit d’anada, en què virtualment estaven eliminades quan a cinc minuts per al final perdien de 23 punts. Avui és una altra història i sobretot la pressió s’ha de saber portar perquè no es converteixi en nervis i precipitació si no surten bé les coses des del salt inicial.

Bernat Canut va explicar ahir com han viscut les jugadores les hores prèvies a aquesta autèntica final: “És una barreja de tot plegat, nervis però esperança perquè és un dia important per a tothom, hi ha moltes jugadores que esperen i volen jugar partits com aquests.” El tècnic també va admetre que tindrà “molta importància” començar bé per “tenir possibilitats” i fer dubtar el rival, però va afirmar que el partit “dura 40 minuts” i que “jugar bé un 80% dels minuts no és suficient”, perquè “cal ser constant”.

Burke no s’ho perdrà

L’ex Spar Girona Kennedy Burke, que es va fer un esquinç en el partit d’anada, va arribar ahir amb l’expedició francesa i no es perdrà la tornada. És un dels principals perills, no només per la seva qualitat sinó perquè coneix perfectament el pavelló de Fontajau.

BERNAT CANUT A LA FEB: “S’HO HAN DE FER MIRAR”

Un dels temes de debat són els calendaris dels equips. L’Spar Girona ja ha jugat Lliga Catalana, supercopa i inici de Lliga Femenina, mentre que el seu rival no ha jugat cap partit. En aquest sentit, Bernat Canut va donar ahir un cop d’atenció a la FEB: “El Villeneuve prepara des del 20 d’agost aquesta eliminatòria” i hi va afegir: “La federació francesa protegeix els seus equips perquè tinguin més possibilitats d’avançar eliminatòries a Europa”, mentre que el Girona ja suma molts partits i viatges. “La federació s’ho ha de fer mirar.”
Si Fontajau entra ràpid en el partit amb nosaltres és difícil que ens puguin guanyar aquí i veig factible remuntar
Bernat Canut
Esperem que el 13 sigui un bon número, però més enllà d’això la clau és el camí que hem de seguir per poder assolir el nostre repte
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)