Eurolliga

La defensa inspira

L’equip de Bernat Canut aconsegueix un triomf de mèrit contra el Landes amb un bon joc col·lectiu en defensa

Les franceses van acostar-se fins als cinc punts, però la victòria no va perillar en quasi bé cap moment del matx

Basket Landes 53 Spar Girona 58

BASKEST LANDES:Magarity (5), Marine (8), Akhator (15), Paget (3) i Chery (10) –cinc inicial– Turcinovic (2), Dumerc (2), Pauline, Musiienko, Roumy, Mann (8). 20/43 en tirs de dos. 2/14 en tirs de tres. 7/11 en tirs lliures. 32 rebots. 57 de valoració, Akathor (23).SPAR GIRONA:Drammeh (15), Araújo, Flores (4), Tolo (10) i Gardner (11) –cinc inicial–, Cornelius (2), Murphy (9), Parra, Etxarri (4), Bradford (3) i Labuckiene. 24/67. 18/44 en tirs de dos. 6/23 en tirs de tres. 4/4 en tirs lliures. 43 rebots. 72 de valoració, Gardner (17) i Murphy (16).PARCIAL:(14-19), 10-14 (24-33), 16-19 (40-52) 13-6 (53-58).

Bon inici en l’Eurolliga per a l’Spar Girona, que va consolidar el seu bon moment de joc amb una bona victòria a la pista François Mitterrand contra el Landes. La defensa de les de Bernat Canut –43 rebots i 11 recuperacions– va ser decisiva per tancar un triomf que només va perillar en els últims minuts de joc.

En el primer període es va veure un Spar Girona molt encertat des de la mitjana distància. Malgrat fallar dos triples alliberats, les de Canut van poder córrer per atacar i anar en tot moment a davant del marcador. Els primers minuts, però, hi va haver imprecisions per part de tots dos equips. Marianna Tolo –5 de 6 en tirs de 2–, ex del Landes, va liderar l’equip gironí en uns primers vuit minuts en què va anotar 8 punts i en què també va tancar rebots ofensius. El tècnic català va moure la banqueta i va fer entrar Cornelius, Etxarri i Murphy amb 2:06 al marcador. Turcinovic va reduir la distància amb una bona jugada individual (12-13). Bekah Gardner, l’única a dins del terreny sense ser substituïda, va respondre amb un bon llançament de tres per tornar a posar els quatre punts de diferència. Bradford, sortint de la banqueta, va aconseguir la màxima en un bon primer quart, des de la línia exterior (14-19).

El segon temps va començar amb la mateixa inèrcia que el primer, amb tirs erràtics. L’Spar no va poder aprofitar dos atacs per posar més distància. El Landes, a través de la pivot Magarity, va tornar a situar-se a dos punts amb un dos més un al pal baix (17-19). El nivell defensiu de l’equip va anar a més i les locals cada cop van haver de botar més per mirar la cistella. Labuckiene i Araújo van ser partícips de la bona defensa interior amb dos bons taps. El mal parcial local el va desfer Akhator–23 de valoració– amb dos punts (19-24) en un quart en què va baixar en picat la puntuació.

Un parcial de (5-0) va obligar Canut a aturar el partit per canviar la dinàmica (22-24). I així va ser. Drammeh –5 punts seguits– i amb els contraatacs de Gardner, van impulsar un Spar Girona fins als 9 punts (24-33). El parcial va ser de 2-9, per concloure el quart.

El tercer període, Gardner molt bé corrent i anotant en un contraatac va complicar la reacció de les locals just després del descans. El partit va entrar en un estira-i-arronsa, amb bons punts de Gardner i Etxarri per contrarestar els atacs, també ràpids, del Landes (28-39).

La tercera falta d’equip va arribar, de manera accelerada, en el minut 3 de joc del tercer temps. Drammeh va arribar als deu punts des del tir lliure per mantenir la diferència d’onze punts (32-43). El quart tenia una màxima igualtat de 12-12, i Drammeh la va trencar amb un gran triple des del lateral (36-48). Amb 0,5 per concloure el temps, Laia Flores va treure una bona falta i al tir lliure va posar el marcador de final de quart (40-52).

En els últims deu minuts, les locals van posar la por al cos a l’equip de Bernat Canut amb un tram final reduint la distància fins als 8 punts (50-58).

Amb 1:55 per finalitzar el matx, Flores va cometre una falta antiesportiva i, per sort de les gironines, la jugada només va acabar amb un punt local, després de fallar en la prolongació dels tirs. Chery va ajustar una mica més el marcador amb una bona penetració i amb 40 segons per acabar (53-58). Canut va aturar el partit per gestionar un final intens. Arribar al bonus els va costar déu i ajuda a les franceses, que van perseguir, fins al final del partit, un Girona que va conservar molt bé la possessió. El resultat final (53-58) va suposar una nova alegria per a l’equip gironí, que suma la primera victòria en la competició europea i a fora de casa. El proper partit de la fase de grups serà dimecres que ve a Fontajau contra el Famila Schio, un dels equips puntals.

LA DADA

Hem controlat el partit de principi a fi. En el tram final, però, hem perdonat i els hem donat opcions