Lliga femenina

L’Spar Girona manté la bona ratxa contra el Gernika (65-49)

L’Spar Girona suma el quart triomf en quatre partits de lliga, contra el Gernika; que havia guanyat a Fontajau en tres de les seves últimes quatre visites. L’Uni enllaça el cinquè triomf a casa després de la decepció en la Lliga Catalana i dimecres rep l’Schio en el primer partit com a local en la fase de grups.

El parcial de 16-0 liderat per Rebekah Gardner (12 punts al descans) permetia l’Uni recuperar la iniciativa, amb les visitants encistellant un sol cop al segon quart: de l’11-19 –tercera màxima de 8– al 27-22.

Sorpreses

7 punts seguits de la jugadora del Girona de 3x3, Sandra Ygueravide (4-12, triple frontal a tauler), establien la màxima de 8, que Wojta recuperava a 2:03 (8-16) per forçar el temps mort de Bernat Canut. Bradford per Drammeh a 1:25 completava la rotació local i el primer quart es tancava 11-17.

Lideratge

Gardner sola després de recuperació a 6:13 per la mitja part tornava a posar l’Uni per sobre, com en el 2-0 –Rosó Buch de tres a 8:10 per acabar el primer quart avançava les visitants– completant el 6-0 posterior al temps mort d’Anna Montañana, en el qual l’escorta i Tolo tornaven a pista. La MVP del curs passat a la lliga enfilava el parcial a 11-0 (22-19, 6 punts seus) des de l’11-19 amb què Williams obria el segon quart (11-19) i el primer triple vermell al dotzè intent, d’Araújo, obligava l’entrenadora visitant a tornar a aturar el rellotge a 2:22 (25-19). Gardner jugant de base–Cornelius i Flores tenien dues faltes– seguia sumant (27-19) i només el 3/4 tirs lliures blancs i els errors locals en atac aturaven la progressió (27-22).

MVP, MVP!

El Gernika, incapaç de tancar el rebot (27-11 al descans, amb 10-8 a la seva cistella) ni de frenar a Gardner, es veia deu avall a 5:43 (37-27) amb el 18è de la seva referent, aclamada per la grada al temps mort visitant i quan Drammeh havia fet el segon triple local. La sueca repetiria després de lluny (40-27) i assistia Murphy (42-29). L’intercanvi que obria Cornelius al límit de la possessió (44-29) el tancava Bradford amb un u contra u per deixar la màxima al final del tercer quart (51-34).

Arrodonida

L’últim quart era un tràmit i cap dels dos equips anotava en els primers quatre minuts. Araújo i Gardner entraven a 6:58 per acabar i la nord-americana feia el seu 20è punt en el segon atac en què participava (53-36). Bernat Canut aturava el partit a 3:48 amb 53-40. Tolo feia bona la pausa (55-40 i dos taps després) i Anna Montañana també recorria al temps a 2:45 amb 57-40 (Drammeh al contraatac). Etxarri a passada de Gardner acostava la diferència als vint (59-40) i Faustine Parra per Gardner a 1:47 feia que Fontajau tornés a aclamar MVP, MVP! Que la occitana anotés des de 6,75 m la primera que tocava (62-42)arrodonia la festa. Drammeh també de lluny (65-44) i Berta Ribas per Araújo a 35,6, el colofó.