Eurocopa

Dos tirs lliures finals fallats condemnen a un bon Cadí a Saragossa (56-55)

El primer partit de bàsquet europeu femení a Saragossa ha acabat amb una victòria d’un Casademont Saragossa més agressius en els últims dos quarts i dos tirs lliures fallits a un segon per finalitzar, han condemnat a un bon Cadí La Seu al Príncipe Felipe (56-55).

El primer període ha iniciat amb un bon ritme en atac de les de Jordi Acero. Per se més exactes, Laura Peña ha realitzat un clínic en el llançament exterior –4 /4 en triples– i ha col·locat al Cadí per sobre del marcador després d’un parcial d’11-15 inicial. Les catalanes s’han carregat de faltes, quatre quan restaven 04:49 al marcador.

En els ràpids atacs del Casademont, les lleidatanes han prioritzat endurir la defensa mitjançant les personals. Les locals han respost amb una excel·lent Leonie Fiebich anotant 3 triples en els dos primers quarts. El treball del Cadí ha donat resultat en un quart on han estat capaces d’agar 5 rebots ofensius contra un Casademont que només ha pogut agafar 3 rebots defensius. L’encert des de la línia exterior ha posat l’avantatge català (18-22).

El segon temps ha començat amb un ritme molt alt i Elise Ramette ha penetrat per obrir el període amb dos tirs lliures (18-24). Helena Oma ha tret una bona falta en atac per anar situant el Saragossa més a prop (20-24) en un inici amb errades per part dels dos equips.

Al 5:18 per concloure, la base sueca, Ramette, ha clavat un triple des de la cantonada per entrar en un bon període visitant. Laia Reventós i Júlia Soler s’han afegit a la festa amb dos triples més (25-33) i posar la màxima avantatge del partit en vuit punts. El quart ha conclòs amb un Cadí aprofitant les pèrdues constants–10 en total–i la baixa puntuació aragonesa (28-35).

A la represa, el Casademont ha fet un pas endavant amb un parcial de 5-0 a zero inicial, Mariona Ortiz i Imani Tate, després d’una pilota robada de Serenna Lynn, han posat a les locals a dos punts. El rebot defensiu català ha permès a Jewel Tunstull anotar tres punts importants per trencar el mal inici de quart (33-38). A les lleidatanes els hi ha costat desfer la intensa defensa d’unes locals que han reduït l’avantatge a només un punt amb 03:59 per concloure el quart.

Laura Peña, des de sis setanta-cinc, ha estat l’única inspiració en un tram final de quart on el Casademont ha capgirat el marcador des del tir lliure amb Oma i Carmen Grande (45-41). El tercer temps ha acabat amb un parcial de (19-9) i un avantatge de les aragoneses de tres punts (47-44).

Quan semblava que no les d’Acero estaven poc inspirades, Montserrat Brotons ha trobat l’encert en el tir de tres per posar-se a dins del partit i tancar un parcial pobre d’anotació (49-49). Els nervis han jugat una mala passada al tècnic local, Carlos Cantero, amb una tècnica després d’una falta que ha rebut. Georgina Bahí i Brotons han tornat a posar al Cadí per davant (49-52) amb 5:21 a l’electrònic. Els tirs lliures han agafat protagonisme en un final molt ajustat que ha acabat amb la victòria per la mínima de les aragoneses.Les lleidatanes han tingut amb 1 segon per concloure el partit, la victòria amb dos tirs lliures (56-55).