Eurolliga

Saras: “El Fenerbahçe és un dels rivals a batre”

En la vigília del partit al Palau Blaugrana contra el Fenerbahçe Beko, líder invicte de l’Eurolliga, l’entrenador del Barça, Sarunas Jasikevicius, ha assenyalat l’equip turc com “un dels rivals a batre” després d’haver-se reforçat molt aquest estiu.

“Els jugadors són conscients que no solament han guanyat els cinc partits de l’Eurolliga, sinó cinc més en la lliga turca. És un inici immillorable per a ells. Potser són l’únic equip d’Europa que no ha perdut encara”, ha subratllat el tècnic lituà a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Jasikevicius ha reconegut que la visita del Fenerbahçe serà “un bon test” pel Barça en un partit en el qual “la motivació ha d’estar més alta”, però també ha opinat que tots dos equips no mostraran la seva millor versió fins al tram final de la temporada.

“Som dos clars aspirants a la ’Final Four’, dos equips que estarem molt millor en la segona part de la temporada. El Fenerbahçe ha fet molts canvis aquest estiu i és un dels rivals a batre. Tenen un entrenador i molts jugadors nous. En el nostre cas, molta gent que encara no té assumit el que volem fer, encara que millora cada dia”, ha explicat.

El tema Calathes

Preguntat pel retorn de Nick Calathes a Barcelona i les seves recents declaracions, en les quals acusava el tècnic lituà de no donar llibertat als seus jugadors, Saras s’ha limitat a respondre: “Tenim molta sort de viure en democràcia. Ha dit això i ja està”.

Malgrat haver guanyat set dels últims vuit partits, Jasikevicius creu que el Barça encara està lluny del seu millor nivell: “Hem de millorar en tot. El primer, la consistència en el joc. Un dia ens costa crear tirs i al següent estem molt millor. Cal integrar la gent nova. És un procés molt llarg i estem en la nostra línia”. “És molt difícil pensar en rotacions quan no tens tota la plantilla. Els nostres jugadors estan jugant sobre 20 o 22 minuts, com sempre. A hores d’ara és més important integrar la gent que fer rotacions. Tampoc penso que el proper mes vagi a ser més exigent que l’anterior”, ha conclòs el tècnic lituà.

Parla Jan Vesely

El pivot del Barça Jan Vesely va assegurar que no li sorprèn que el Fenerbahçe, que visita aquest divendres el Palau Blaugrana, hagi començat el curs amb deu victòries i cap derrota entre l’Eurolliga i la lliga turca. “No em sorprèn. Tenen grans jugadors i han fitxat un gran entrenador. Sempre són favorits i apunten als objectius més alts. La seva meta és arribar a la ’Final Four’ i si no s’aconsegueix és un fracàs. Així és la mentalitat del club a totes les seccions”, va assegurar el pivot txec des de la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Vesely va reconèixer que serà especial enfrontar-se per primera vegada a l’equip en el qual va militar les últimes vuit temporades: “És la primera vegada que jugo contra ell després d’estar molts anys aquí. Hi haurà moltes cares conegudes a l’equip rival, però ara jugo per a un altre club i estic molt concentrat a guanyar el partit”.

L’internacional txec va negar que el club català depengui en excés del tir exterior. “Tenim molt bons tiradors, però si això no funciona sempre hi ha altres opcions per anotar. La mentalitat del Barça també se centra molt en la defensa. Si defensem bé, serà molt més fàcil atacar”, va valorar

Finalment, van demanar a Vesely que comparés el Fenerbahçe i el Barça, i les lligues turca i espanyola: “La major diferència és que la Lliga Endesa és molt competitiva i ràpida, no hi ha partits fàcils. Com a clubs, tots dos són grans organitzacions amb una massa social important. Encara que se’m fa difícil comparar-los després de vuit anys allà i només tres mesos aquí”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)