ACB

S’ha fet esperar catorze anys

Bàsquet. ACB. Marc Gasol torna al Palau (17 h, Movistar) per jugar-hi un partit d’ACB amb el Girona, cosa que no feia des del 2008 amb el desaparegut Akasvayu, abans de fer el salt a l’NBA

21

valoració

Marc en l’últim matx al Palau

Marc Gasol es va donar a conèixer al Barça després d’estar als Estats Units des del 2001 fins al 2003 jugant al Lausanne Collegiate School, a Memphis, on havia anat amb el seu germà Pau quan aquest va marxar a l’NBA. Marc va tornar al Barça, on va jugar des del curs 2003 fins al 2006, però no li va anar com a ell li hauria agradat i el seu pas per Girona li va permetre l’accés definitiu a l’NBA. Avui Marc Gasol torna amb el seu Bàsquet Girona al Palau Blaugrana (17 h, Movistar), on arribaran sense complexos i amb exblaugranes a les seves files com Oriola, Pol Figueras o el tècnic ajudant Lubos Barton, campió de l’Eurolliga el 2010. Per trobar l’última vegada que Marc Gasol va disputar un partit de l’ACB al Palau ens hem de remuntar al 2 de març del 2008. En aquell partit l’Akasvayu Girona va perdre de 20 punts de diferència (78-58) i pels gironins entre Marc Gasol (21) i l’ex-Barça Víctor Sada (17) van fer 38 dels 48 de valoració de tot l’equip. Gasol va jugar 37 minuts, va anotar quinze punts i va atrapar cinc rebots. Aquell curs va ser l’MVP de l’ACB en una dura carrera amb Rudy Fernández, que aleshores jugava a la Penya.

Marc Gasol, però, ja havia trepitjat el Palau Blaugrana quan s’hi va estar entrenant juntament amb el seu germà Pau el 2011 amb motiu del lock-out de l’NBA.

D’altra banda, el Bàsquet Girona vol consolidar la seva línia ascendent de joc i tutejar un Barça que està jugant al ritme de Laprovittola, que està assumint galons arran de l’absència de Mirotic i el moment irregular de Higgins. Els gironins afronten aquest partit amb una injecció de confiança després de passar per sobre del Múrcia.

LA PRÈVIA

No estem pendents de si guanyarem o no, sinó de continuar millorant; això ens portarà a poder guanyar més en el futur
El Barça menys descans? Sis o set van jugar més de 15 minuts i nosaltres entrenant-nos ho fem més
Aíto García Reneses

Oriola podria debutar al Palau

Pierre Oriola, ara al Girona, va arribar al Barça la temporada 2017/2018 i fins l’estiu passat va jugar 161 partits a l’ACB defensant la samarreta blaugrana. El de Tàrrega s’ha estat entrenant les últimes setmanes i té molts números de poder jugar al Palau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)