Eurocopa

La Penya ja és colíder després de castigar l’Ulm (54-68)

Els verd-i-negres han fet un parcial de 6-32 en els 13 primers minuts del segon temps (41-62)

La Penya s’ha situat colíder de la competició europea després de vèncer a Ulm (54-68) al seu botxí el curs passat als vuitens de final. Els verd-i-negres han fet un inici de segon temps increïble amb un parcial de 6-32 ofegant totalment l’atac alemany (41-62) amb Birgander estel·lar (11 punts, 8 rebots i 5 taps) i Pau Ribas (11 punts en un moment clau).

El primer quart ha estat marcat per un Pep Busquets espectacular sortint de titular. El vallesà ha clavat dos triples i ha anotat després de rebot ofensiu (8 punts) donant avantatge a la Penya. Però els de Duran no han estat prou intensos i els alemanys han capgirat el matx aprofitant la manca d’energia del Joventut. Jallow, que fins avui tenia una mitjana de 7,1 per partit, ha estat un malson amb 14 punts a al primera meitat. El desencert de la Penya i les precipitacions han estat constants i sort n’ha tingut que els alemanys han errat tirs lliurats. Al descans 35-30.

Al tercer quart la diferència s’ha mantingut fins el 37-32. Ha estat llavors quan la Penya ha despertat pujant el nivell defensiu i amb ordre en atac. Birgander ha fet un recital aprofitant que Tomic estava a la banqueta amb molèsties físiques al bessó. A ell se li ha sumat un Pau Ribas pletòric que amb un triple i un 2+1 sobre Juan Nuñez ha liderat un parcial de 0-14 (37-46). La Penya ha continuat el seu festival fent créixer el parcial amb un 6-32 (41-62). Als últims 4:25 minuts ha saltat a la pista Jordi Rodríguez i ha anotat la seva primera cistella amb el primer equip.