Més bàsquet

La pionera entrenadora Maria Planas, al ‘Hall of Fame’ de la FIBA

Maria Planas (Barcelona, 1936), reconeguda entrenadora i pionera del Bàsquet Català, ha ingressat al Hall of Fame de la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA), en un acte molt emotiu que s’ha celebrat, dimecres 30 de novembre, a la House of Basketball Patrick Baumann de Mies de Suïssa.

Aquesta cerimònia, corresponent a l’entrada de la Promoció 2022, també ha condecorat diferents protagonistes històrics com Lisa Leslie i Geno Auriemma (Estats Units), Catarina Pollini (Itàlia), Jurgita Streimikyte-Virbickienne (Lituània), Mame Maty Mbengue (Senegal), Antonio Barbosa (Brasil) i Milan Ciga Vasojevic (Sèrbia), que ha rebut una distinció in memoriam, a títol pòstum.

Planas ha estat, fins a dia d’avui, l’única dona en entrenar la selecció espanyola absoluta femenina, esdevenint una referent indiscutible entre les entrenadores d’elit del bàsquet a nivell estatal. Planas va dirigir, entre d’altres equips, l’històric Picadero de Barcelona, el CB Hospitalet, el Sabor d’Abans Tortosa o el Microbank El Masnou, i va estar al capdavant del combinat estatal entre els anys 1978 i 1985. En el seu palmarès com a entrenadora sobresurten 7 títols de Lliga, 6 de Copa i un campionat d’Espanya de Segona Divisió.

Amb aquest projecte, encetat l’any 2007, la FIBA vol reconèixer, de forma individual o col·lectiva, les personalitats més destacades del nostre esport, amb rols fonamentals en la història del bàsquet internacional i per la seva aportació al desenvolupament esportiu i organitzatiu, així com també a la seva tasca d’increment de popularitat i capacitat de difusió i transmissió dels valors del bàsquet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)