Eurolliga

La gran defensa del Barça el porta a la victòria a la difícil pista del Mònaco (63-69)

En el tercer quart els blaugrana han arribat a guanyar de 18 punts

El Barça ha guanyat a la complicada pista del Mònaco per 63-69 gràcies a la gran defensa que ha fet durant tot el partit, i a un tercer període en el que ha estat inspirat en atac i ha agafat un còmode avantatge de 18 punts, que ha sabut mantenir en els darrers deu minuts quan el Mònaco ha buscat la remuntada. Els blaugrana han trencar una ratxa de tres triomfs seguits del Mònaco. Nikola Mirotic ha destacat amb 15 punts.

Els blaugrana ha estat molt seriosos en defensa en la primera meitat i han sabut aturar l’atac del Mònaco, i en especial a la seva estrella Mike James. El nord-americà ha anotat la primera cistella en el minut 15 i després només ha tornat a sumar punts en dos tirs lliures, acabant el primer temps amb només 4 punts i un 1/7 de tirs de dos. El Barça gairebé sempre ha anat per davant en el marcador, però amb curtes avantatges. Només en dues ocasions s’ha avançat de 5 punts, l’11-16 a mig minut d’acabar el primer quart i el 29-34 amb que s’ha arribat al descans. L’última cistella del primer temps ha estat un espectacular triple llunyà de Nikola Mirotic que amb només un segon per jugar, ha atrapat una llarga sacada de fons i ha anotat.

En el tercer període els blaugrana han continuat amb la seva forta defensa i a més han aconseguit culminar bons contraatacs. També han estat encertats en el tir exterior, anotant triples seguits. El Barça ha començat a ampliar el seu avantatge fins arribar als 18 punts (40-58) a mig minut del final del tercer quart. En els darrers deu minuts el Mònaco ho ha posat tot dins la pista, i ha aconseguit retallar les diferències gràcies a que James ha agafat la responsabilitat de l’equip, i ha acabat amb 16 punts. El Barça, tot i perdre algunes pilotes i fer algunes faltes de més, ha aguantat l’escomesa i s’ha emportat la victòria per 63-69.