Eurolliga

Un ‘titu calent’ a Mersin

Derrota de l’Spar Girona a la pista del Çukurova de Chelsea Gray, excel·lent amb 21 punts i 5/5 triples fins al 52-30

El 0-9 entre el tercer i l’últim quart dona aire a l’Uni, a remolc del conjunt turc des de la primera acció (3-0)

Çukurova 64 Spar Girona 50

CBK MERSIN YENISEHIR BLD:Gray (23), Hayes (17), January, Bonner (8), Jones (11) –cinc inicial–; Yalcin (5), Takmaz, Fitik, Atas, Hollingsworth i Grigalauskyte. 14/39 de 2, 9/21 triples (5 Gray, 3 Hayes i 1 Yalcin), 9/13 tirs lliures, 37 rebots (16 Jones), 17 assistències (9 Gray) i 78 de valoració (27 Gray)SPAR GIRONA:Drammeh (4), Araújo (8), Flores, Tolo (6), Gardner (7) –cinc inicial–; Cornelius (3), Murphy (4), Parra (6), Etxarri (6) i Labuckiene (6). 14/45 de 2, 6/20 triples (2 Araújo i Parra i 1 Gardner i Cornelius), 4/5 tirs lliures, 28 rebots (5 Araújo i Tolo), 16 assistències (7 Flores) i 51 de valoració (8 Labuckiene).PARCIALS:25-13, 12-14 (37-27), 15-7 (52-34) i 12-16 (64-50).

Perdre a la pista del Çukurova no ha de fer mal a l’Spar Girona, que encaixa la tercera derrota en la fase de grups –segona seguida–, la primera volta de la qual es completa dimecres que ve a Fontajau en una altra visita de l’Avenida. Resultat indolor per l’entitat del rival. I lliçó magistral de Chelsea Gray (sumava 21 punts amb 5/5 triples i 7 assistències en 24 minuts quan anotava el 52-30) en el seu segon partit d’Eurolliga des que va arribar dels EUA amb el seu segon anell de la WNBA (MVP de la final) i el primer or mundial –també té l’olímpic de l’any passat– guanyats a l’estiu. Qui fou jugadora de l’Uni en dues etapes –supercopa, el 2016, i copa, el 2021, amb els respectius MVP– fa que l’equip de Mersin aspiri a tot acompanyada de Jonquel Jones (11 punts i 16 rebots) i Tiffany Hayes (17 amb 3/5 triples, 33-22), sempre que la resta de jugadores de nivell –January o Bonner– el demostrin i la nòmina de jugadores turques no faci figa: Asena Yalcin és l’única que anota, en 16:30 i amb el seu triple a 47 segons (64-50).

Laia Flores (7 assistències) és l’única jugadora visitant que no anota, amb cap d’elles arribant als 10 punts ni superant els 30 minuts: Araújo 27:18 i la base mataronina 26:43. L’equip de Salamanca i el Landes en el primer partit de la segona volta, el primer del 2023 a Fontajau (4 gener) seran, doncs, els que marquin les possibilitats de l’Spar Girona per accedir a les eliminatòries –cap altre club català ho ha aconseguit– per tercera temporada seguida; amb el conjunt gironí encara poc constant en l’encert, que al final és el que li dona la confiança per afrontar els reptes des de la visió col·lectiva que l’ha de dur a l’èxit.

Des del salt inicial

El 3-0 de Chelsea Gray va ser la primera acció del partit, quan només havien passat 12 segons. Quan se n’havien jugat tot just 4:00, Hayes de mitjana distància feia l’11-4; Jones a 2:28 enfilava la màxima (19-11), amb l’exalera de l’Avenida replicant el triple d’Araújo (14-11) i repetint després des de 6,75 m (22-13, 11 punts). El segon triple de Gray, a un minut per acabar el primer quart, és el (25-13).

Encarrilat el triomf, les locals aixecaven el peu en el segon quart amb la seva referent interior Jones anotant la primera cistella del segon quart a 7:29 i d’ofensiu (29-19). L’Uni era recognoscible al darrere i Etxarri enllaçava tirs de mitjana distancia. Gardner, a 6:23, anotava el segon triple vermell (29-22, el primer va ser el 14-11 d’Araújo) i Hayes contra 2-3 anotava des de 6,75 m el seu 17è i últim punt amb el seu 3/4 de lluny (33-22). El segon d’Araújo (33-25) activava Gray, que amb dues suspensions marca de la casa rescatava l’atac local (37-25) abans que Drammeh d’ofensiu fes els últims punts de la primera meitat (37-27).

El triple de Cornelius (47-30) a 4:20 per acabar el tercer quart i Labuckiene en l’últim minut completant una transició (52-34) són les dues úniques cistelles en joc de l’Spar en el tercer quart –la lituana va fer dos tirs lliures– amb dos triples de Gray per establir la màxima: 52-30. Els triples de Parra i Murphy completen el 0-9 a l’inici de l’últim quart, en què l’occitana repetia de lluny 59-44 i Etxarri (59-48) i Tolo (61-50) ajustaven el resultat.

Hem sortit massa toves, elles han començat amb molt d’encert i nosaltres teníem dubtes en atac per la presència de Jones

LES DADES

Reaccionem quan juguem amb criteri i amb treball col·lectiu en defensa per frenar les seves individualitats
Bernat Canut
3
victòries
i 3 derrotes és el balanç de les gironines, que ara enllacen 2 partits a casa: Avenida i Landes
1
jugadora
suplent anota per a les locals. A l’Uni, totes menys Laia Flores (7 assistències)
2
cistelles
en joc visitants en el tercer quart: 47-30 triple de Cornelius a 4:20 i 52-34 de Labuckiene

Debut d’Onyenwere i segon partit de Turner

9 punts, 3 rebots i 1 assistència de Michaela Onyenwere en el seu primer partit d’Eurolliga i la seva estrena amb l’Avenida. L’alera pivot no va disputar la competició continental el curs passat amb l’Spar Girona – 11 partits en la Lliga Femenina (9,7 punts en 18:41 de mitjana) i 3 en la copa (12 i 21)– perquè les places d’extracomunitàries eren per a Gardner i Burke. La rookie de l’any en la WNBA el 2021 va jugar 11:57 en la pallissa de les castellanes al Miscolk, que la setmana passada va aconseguir el triomf a Fontajau (58-64). D’altra banda, Yvonne Turner (1,78 m, 1987) jugava el seu segon partit d’Eurolliga amb el Sopron. És el relleu de Brittney Sykes al conjunt hongarès i havia començat la competició amb el Polkowice.